A hét szakácsa: Katicabogaram

"Mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy a megszokott házias ízek mellett ne féljenek újítani, mert különben hihetetlen ízélményektől fosztják meg magukat!"

Katicabogaram receptjei

Magamról: Kazsuba-Botos Boglárka vagyok, idén töltöm a 30-at és már 10 éve főzök rendszeresen. Édesanyám inspirált, akinek a főztjétől megnyalta MINDENKI mind a tíz ujját. Gyerekkorom óta lebzseltem mellette testvéreimmel a konyhában, miközben főzte a finomabbnál finomabb magyaros étkeket. Mellette nem tudtam igazán érvényesülni és nem is volt rá szükség, ezért először akkor kezdtem kipróbálni magam, mikor elkerültem otthonról a főiskolára. Természetesen először a szokásos otthoni recepteket próbáltam leutánozni anyukámtól több-kevesebb sikerrel. Aztán mikor már azokat a kis szakácsfüzetem olvasgatása nélkül is sikerült megcsinálnom, mertem kipróbálni érdekesebb recepteket is.

Istenigazából 4-5 éve vannak saját receptjeim, amikre büszke vagyok. Szeretek nyaranta a szabadban főzni, inkább a bográcsos ételek izgatják a fantáziám. Egy bográcsos szalonnás lecsónál nincs is jobb, amit a párommal kettesben egy pohár sör mellett vacsorázunk meg.

Mostanában az egyszerű recepteket kedvelem, ami nem túl fűszeres. Egyszerű kedvenceim a paradicsomos padlizsán, a sült paprika, a füstölt lazacos tészta. A süteményekhez nincs türelmem. Van egy bevált bögréssüti tésztarecept, amit variálok.

Répatorta Katicabogaramtól recept

A legizgalmasabb főzésem a fehérboros kagyló. Spanyolországban sokat ettünk már, a nászúton reggel délben és este. De nem mindig lehetünk kint, muszáj voltam kipróbálni itthon is és nem bántam meg. Ekkor jöttem rá, hogy 1-2 hozzávalóból is lehet igazán izgalmas étel. Azóta már főztem polipot is, már nem félek az idegen alapanyagoktól.

A legrosszabb élmény a családi házban ért újdonsült szakácsként. Akkor nyáron kifestettük az egész házat, ami apukámnak igencsak sok idegeskedéssel járt. Mire végeztünk meg is éheztünk. Gondoltam készítek egy kis sült májat, amivel csupán csak annyi probléma volt, hogy túl nedvesnek bizonyult és a hő hatására kirobbant a serpenyőből a forró olaj, egyenesen a frissen festett konyhafalra. Ekkor tanultam két dolgot: a májjal óvatosan kell bánni és hogy apukámnak jól áll a vörös - mármint az arcán!

Köszönöm a lehetőséget és mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy a megszokott házias ízek mellett ne féljenek újítani, mert különben hihetetlen ízélményektől fosztják meg magukat!

Hozzászólások (5)

Marti48

Szeretettel gratulalok! Marti

Nikóka

Gratulálok a hét szakácsa címhez!További jó f?zést ,sok új ételreceptet kívánok!

Törölt felhasználó

Gratulálok drága Barátném! Csak azt csodálom,hogy ilyen sokáig váratott magára ez a cím. :) Puszi

Törölt felhasználó

Szia Gratulálok a heti címhez! Sok van benned, az új, merész alkotásból. Volt egy szakács , (én) aki ha elrontottam , javítani kellett , akkor sikerült a legjobban. :) További finom ételeket, a tenger gyümölcseit meg kell ismertetni!! Bár nálunk még kissé drágák. Üdvözöllek, Tésztásfül

Katicabogaram

Köszönöm! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek