A hét szakácsa: Évi baba

Eheti kiemelt szakácsunk, Évi baba szereti az életet és a finom ételeket, utóbbiak terén nem fél a kihívásoktól sem. Nyári konyháról, kemencéről, piros muskátliról álmodik.

Juhász Évának hívnak, az idén betöltöm a 45. életévemet. Mindig szerettem enni és jó volt az étvágyam. Anyukám azt mesélte, hogy már 3 éves koromban kiköveteltem magamnak az ételt: „zsíjos kenyejet kéjek szajonával”. Persze, ma már így együtt nem enném meg ezeket a finomságokat, de külön-külön igen. Már egész kisgyermekkoromban feltámadt bennem a kíváncsiság a főzés iránt, és az évek múlásával a kíváncsiságból szenvedély lett. Az élet sok területén sajnos nem vagyok magabiztos (ki az?), de a konyhában úgy érzem, számíthatnak rám, és ott fontos vagyok. A főzés az én világom, sok recept ismerője vagyok.

Évi baba szakács

Fontos nekem a gyorsaság, szeretek egyszerre több fogást is elkészíteni, főleg ünnepekre, minél változatosabban. Sok- sok szeretettel kívánom átadni ezt a tudást a kezdő konyhatündéreknek vagy csak a főzni vágyó érdeklődőknek, és persze szeretnék még többet tanulni, fejlődni, az ízek harmóniáját tökéletesíteni.

Ezeket olvastad már?

Annyira örülök, hogy a NoSalty kiemelt szakácsa, és egyben a hét szakácsa lehetek! Olyan sok mindent köszönhetek ennek a gasztro-oldalnak! Jóval tájékozottabb lettem az ízek világában, szinte függőség alakult ki bennem a NoSalty iránt. Sokszor, ha tudom is azt a bizonyos receptet, utána nézek, hogy más hogyan készíti el, és a sok tucat receptből összerakom az én elképzelésem szerinti ízvilágot.

Ezeket olvastad már?

Úgy látom és érzem, hogy az elmúlt évtizedben divat főzni, nagyon felkapott lett a gasztronómia. Számtalan tv-műsor, könyv, rendezvény, iskola stb. sulykolja belénk, hogyan táplálkozzunk, mi az egészséges és mi nem az. Mivel annyiszor halljuk, az ember tényleg figyel, és próbál változtatni az ételek minőségén – ki muszájból, ki meggyőződésből.

Édes bűnbeesés Évi baba sütijeivel

Nyitottabbak vagyunk az új ízek felé, és próbálunk minél egészségesebb alapanyagokból főzni – én úgy gondolom, hogy ez így van jól. Az egészségünket 70%-ban az étkezéseink milyensége és minősége határozza meg. Ezért fontos, hogy mit eszünk. Figyeljünk oda és merjünk kísérletezni, nem baj, ha elsőre elrontjuk az ételt, ne bosszankodjunk, mert a hibákból tanulunk, és ha néha úgy érezzük, hogy most nagyon nehéz vagy egészségtelen ételt ettünk, de finom volt, ne legyen lelkiismeret-furdalásunk. Mert az élet akkor szép, ha élvezzük!

Hozzászólások (4)

Marti48

Kedves Evi baba, szeretettel gratulalok a "Het Szakacsa" kitünteteshez! Ez felhivta a figyelmemet arra, hogy elkalandozzak az oldaladon, mely nagyon tetszik. Tovabbi jo sütest-fözest kivanok, es en is varom az uj "konyhaköltemenyeket" Töled. Üdvözlettel: Marti

Évi baba

Kedves Márti! Nagyon köszönöm, a kedves szavakat, külön köszönöm a gratulációt! Neked is sok minden, szép és jót kívánok! Nagyon szép hetet! Évi.b

witch

Kedves Evi baba! Gratulalok a Het szakacsa cimhez! Kivanom, hogy mielobb teljesuljon az almod es a nyari konyhadban tudj tustenkedni a kemencebol elovarazsolt finomsagokkal! szeretettel udvozollek: Aniko

Évi baba

Kedves Anikó! Szívb?l köszönöm, a jó kívánságokat! Úgy érzem ez a néhány kedves szó amit írtál, nagyon er?sít, buzdít a munkámban! Üdvözlettel É.B.

Zsuzsamama56

Kedves Évi! Gratulák,és sok sikert kívánok a továbbiakban is!

Évi baba

Kedves Zsuzsa! Nagyon köszönöm a jókívánságokat! Szintén minden jót kívánok! üdvözlettel Évi.b.

Címlapról ajánljuk

További cikkek