A hét szakácsa: Évi baba

Eheti kiemelt szakácsunk, Évi baba szereti az életet és a finom ételeket, utóbbiak terén nem fél a kihívásoktól sem. Nyári konyháról, kemencéről, piros muskátliról álmodik.

Juhász Évának hívnak, az idén betöltöm a 45. életévemet. Mindig szerettem enni és jó volt az étvágyam. Anyukám azt mesélte, hogy már 3 éves koromban kiköveteltem magamnak az ételt: „zsíjos kenyejet kéjek szajonával”. Persze, ma már így együtt nem enném meg ezeket a finomságokat, de külön-külön igen. Már egész kisgyermekkoromban feltámadt bennem a kíváncsiság a főzés iránt, és az évek múlásával a kíváncsiságból szenvedély lett. Az élet sok területén sajnos nem vagyok magabiztos (ki az?), de a konyhában úgy érzem, számíthatnak rám, és ott fontos vagyok. A főzés az én világom, sok recept ismerője vagyok.

Évi baba szakács

Fontos nekem a gyorsaság, szeretek egyszerre több fogást is elkészíteni, főleg ünnepekre, minél változatosabban. Sok- sok szeretettel kívánom átadni ezt a tudást a kezdő konyhatündéreknek vagy csak a főzni vágyó érdeklődőknek, és persze szeretnék még többet tanulni, fejlődni, az ízek harmóniáját tökéletesíteni.

Ezeket olvastad már?

Annyira örülök, hogy a NoSalty kiemelt szakácsa, és egyben a hét szakácsa lehetek! Olyan sok mindent köszönhetek ennek a gasztro-oldalnak! Jóval tájékozottabb lettem az ízek világában, szinte függőség alakult ki bennem a NoSalty iránt. Sokszor, ha tudom is azt a bizonyos receptet, utána nézek, hogy más hogyan készíti el, és a sok tucat receptből összerakom az én elképzelésem szerinti ízvilágot.

Ezeket olvastad már?

Úgy látom és érzem, hogy az elmúlt évtizedben divat főzni, nagyon felkapott lett a gasztronómia. Számtalan tv-műsor, könyv, rendezvény, iskola stb. sulykolja belénk, hogyan táplálkozzunk, mi az egészséges és mi nem az. Mivel annyiszor halljuk, az ember tényleg figyel, és próbál változtatni az ételek minőségén – ki muszájból, ki meggyőződésből.

Édes bűnbeesés Évi baba sütijeivel

Nyitottabbak vagyunk az új ízek felé, és próbálunk minél egészségesebb alapanyagokból főzni – én úgy gondolom, hogy ez így van jól. Az egészségünket 70%-ban az étkezéseink milyensége és minősége határozza meg. Ezért fontos, hogy mit eszünk. Figyeljünk oda és merjünk kísérletezni, nem baj, ha elsőre elrontjuk az ételt, ne bosszankodjunk, mert a hibákból tanulunk, és ha néha úgy érezzük, hogy most nagyon nehéz vagy egészségtelen ételt ettünk, de finom volt, ne legyen lelkiismeret-furdalásunk. Mert az élet akkor szép, ha élvezzük!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.