A hét szakácsa: Évi baba

Eheti kiemelt szakácsunk, Évi baba szereti az életet és a finom ételeket, utóbbiak terén nem fél a kihívásoktól sem. Nyári konyháról, kemencéről, piros muskátliról álmodik.

Juhász Évának hívnak, az idén betöltöm a 45. életévemet. Mindig szerettem enni és jó volt az étvágyam. Anyukám azt mesélte, hogy már 3 éves koromban kiköveteltem magamnak az ételt: „zsíjos kenyejet kéjek szajonával”. Persze, ma már így együtt nem enném meg ezeket a finomságokat, de külön-külön igen. Már egész kisgyermekkoromban feltámadt bennem a kíváncsiság a főzés iránt, és az évek múlásával a kíváncsiságból szenvedély lett. Az élet sok területén sajnos nem vagyok magabiztos (ki az?), de a konyhában úgy érzem, számíthatnak rám, és ott fontos vagyok. A főzés az én világom, sok recept ismerője vagyok.

Évi baba szakács

Fontos nekem a gyorsaság, szeretek egyszerre több fogást is elkészíteni, főleg ünnepekre, minél változatosabban. Sok- sok szeretettel kívánom átadni ezt a tudást a kezdő konyhatündéreknek vagy csak a főzni vágyó érdeklődőknek, és persze szeretnék még többet tanulni, fejlődni, az ízek harmóniáját tökéletesíteni.

Ezeket olvastad már?

Annyira örülök, hogy a NoSalty kiemelt szakácsa, és egyben a hét szakácsa lehetek! Olyan sok mindent köszönhetek ennek a gasztro-oldalnak! Jóval tájékozottabb lettem az ízek világában, szinte függőség alakult ki bennem a NoSalty iránt. Sokszor, ha tudom is azt a bizonyos receptet, utána nézek, hogy más hogyan készíti el, és a sok tucat receptből összerakom az én elképzelésem szerinti ízvilágot.

Ezeket olvastad már?

Úgy látom és érzem, hogy az elmúlt évtizedben divat főzni, nagyon felkapott lett a gasztronómia. Számtalan tv-műsor, könyv, rendezvény, iskola stb. sulykolja belénk, hogyan táplálkozzunk, mi az egészséges és mi nem az. Mivel annyiszor halljuk, az ember tényleg figyel, és próbál változtatni az ételek minőségén – ki muszájból, ki meggyőződésből.

Édes bűnbeesés Évi baba sütijeivel

Nyitottabbak vagyunk az új ízek felé, és próbálunk minél egészségesebb alapanyagokból főzni – én úgy gondolom, hogy ez így van jól. Az egészségünket 70%-ban az étkezéseink milyensége és minősége határozza meg. Ezért fontos, hogy mit eszünk. Figyeljünk oda és merjünk kísérletezni, nem baj, ha elsőre elrontjuk az ételt, ne bosszankodjunk, mert a hibákból tanulunk, és ha néha úgy érezzük, hogy most nagyon nehéz vagy egészségtelen ételt ettünk, de finom volt, ne legyen lelkiismeret-furdalásunk. Mert az élet akkor szép, ha élvezzük!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...