A hét szakácsa: Audrey

Eheti szakácsunk, Audrey már kiskorában tudta, hogy nincs lehetetlen a konyhában. Akkor még anyukája segített neki a csoda létrehozásában, ma saját konyhájában varázsol.

Hegedüs Adriennek hívnak, Nagykanizsáról származom, de már több mint 10 éve Budapesten élek. Szeretek jókat enni, és sosem okozott gondot, hogy el is készítsem, ha megkívánok valamit. Olyannyira, hogy képes vagyok csak saját magamnak is főzni. Néha kimondottan élvezem, ha épp egyedül maradok, mert akkor olyat csinálhatok, amit a párom nem szeret, például karfiolpörköltet, bulgur salátát vagy tökfőzeléket.

Audrey szakács

Egyik problémám, hogy sajnos nem igazán tudok kis adagot készíteni, valahogy mindig attól tartok, hogy nem lesz elég, ezért előfordul, hogy ugyanazt esszük vacsorára vagy másnap is, de szerencsére ez nekünk nem szokott problémát okozni.

Gyors vacsik Audrey-tól

Időhiány miatt gyakran gyors megoldásokhoz nyúlok, mert vacsorára akkor is szeretek meleg ételt enni, ha későn érek haza. Ez receptjeimen is meglátszik, hiszen nagy részük gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Persze ha időm engedi, akkor szívesen készítek időigényesebb fogásokat is, mert van, amiért megéri a fáradozás. Ilyen számomra például gyermekkorom nagy kedvence, a hagymás nudli.

Ezeket olvastad már?

Nagyon szeretek újdonságokat megkóstolni és kipróbálni, hiszen nem vagyok egy finnyás típus. Sokszor utazás során, másoknál, étteremben vagy főzőműsorokból ragad meg valami, és addig nem hagy nyugodni, amíg el nem készítem saját magam is. Anyukám mesélte, hogy már gyerekkoromban is ilyen voltam, egyszer az egyik Piedone filmben láttam, hogy sült babot esznek, és annyira megkívántam, hogy kérleltem, csináljon nekem,ő pedig végül beadta a derekát, és készített valami hasonlót.:)

Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval recept

A főzést egyszerűen nem lehet megunni, mindig és mindenkitől lehet tanulni. Ez az oldal nagyszerű segítség mind kezdőknek, mind pedig már gyakorlott, új receptet keresőknek. Nekem sokat segít abban is, hogy kitaláljam, mit főzzek, hiszen csak visszanézem, miket csináltam korábban, vagy csak szimplán keresek valami újdonságot a receptkönyvemben.Remélem, receptjeimmel én is segítségére lehetek másoknak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?