A hét szakácsa: Audrey

Eheti szakácsunk, Audrey már kiskorában tudta, hogy nincs lehetetlen a konyhában. Akkor még anyukája segített neki a csoda létrehozásában, ma saját konyhájában varázsol.

Hegedüs Adriennek hívnak, Nagykanizsáról származom, de már több mint 10 éve Budapesten élek. Szeretek jókat enni, és sosem okozott gondot, hogy el is készítsem, ha megkívánok valamit. Olyannyira, hogy képes vagyok csak saját magamnak is főzni. Néha kimondottan élvezem, ha épp egyedül maradok, mert akkor olyat csinálhatok, amit a párom nem szeret, például karfiolpörköltet, bulgur salátát vagy tökfőzeléket.

Audrey szakács

Egyik problémám, hogy sajnos nem igazán tudok kis adagot készíteni, valahogy mindig attól tartok, hogy nem lesz elég, ezért előfordul, hogy ugyanazt esszük vacsorára vagy másnap is, de szerencsére ez nekünk nem szokott problémát okozni.

Gyors vacsik Audrey-tól

Időhiány miatt gyakran gyors megoldásokhoz nyúlok, mert vacsorára akkor is szeretek meleg ételt enni, ha későn érek haza. Ez receptjeimen is meglátszik, hiszen nagy részük gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Persze ha időm engedi, akkor szívesen készítek időigényesebb fogásokat is, mert van, amiért megéri a fáradozás. Ilyen számomra például gyermekkorom nagy kedvence, a hagymás nudli.

Ezeket olvastad már?

Nagyon szeretek újdonságokat megkóstolni és kipróbálni, hiszen nem vagyok egy finnyás típus. Sokszor utazás során, másoknál, étteremben vagy főzőműsorokból ragad meg valami, és addig nem hagy nyugodni, amíg el nem készítem saját magam is. Anyukám mesélte, hogy már gyerekkoromban is ilyen voltam, egyszer az egyik Piedone filmben láttam, hogy sült babot esznek, és annyira megkívántam, hogy kérleltem, csináljon nekem,ő pedig végül beadta a derekát, és készített valami hasonlót.:)

Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval recept

A főzést egyszerűen nem lehet megunni, mindig és mindenkitől lehet tanulni. Ez az oldal nagyszerű segítség mind kezdőknek, mind pedig már gyakorlott, új receptet keresőknek. Nekem sokat segít abban is, hogy kitaláljam, mit főzzek, hiszen csak visszanézem, miket csináltam korábban, vagy csak szimplán keresek valami újdonságot a receptkönyvemben.Remélem, receptjeimmel én is segítségére lehetek másoknak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?