A hét szakácsa: Csóti Heni

Eheti kiemelt szakácsunk Heni, aki kiskorában csak mások sütijeire hagyatkozhatott, most pedig már három gyermekével együtt szorgoskodik és sütöget kedvére a konyhában.

Három gyerekes családanya vagyok, akinek az egyik legfőbb hobbija a sütés-főzés. Édesanyám annak idején nem tudott sütni, így gyerekkoromban ha eljutottunk egy ismerőshöz, csak faltuk magunkba a sütiket.

Csóti Heni receptjei

Én szerettem volna, ha a gyerekeim minél több süti ízét megismerhetnék, így magamtól kezdtem el sütögetni, persze a család örömére. Az egyik nagy kedvenc az almás pite, az mindig nagyon gyorsan elfogy. Több mint 20 éve főzök, pár éve kezdtem el a NoSalty szakácsaként is recepteket megosztani, és nagyon boldog vagyok, hogy naponta több ezren letöltik a receptjeimet.

Ezeket olvastad már?

Torták sütésével két éve kezdtem el foglalkozni, mindig kicsit mumus volt, de tavaly készítettem egy barbie tortát a kislányom 7. szülinapjára, és onnan már nem volt megállás - azóta én sütöm a szülinapi tortákat is. Annyi receptem összejött, hogy most 3 éves blogomra összegyűjtöttem az összeset.

Az egészséges táplálkozást is kipróbáltam, hiszen szülés után sehogy nem tudtam lefogyni. Az első terhesség után nem sok kiló maradt rajtam, de ahogy teltek az évek, jött még fel pár kiló. Szóval végülis a paleolit táplálkozás volt az, ami bevált: közel fél év alatt 20 kilót fogytam. A receptjeim között találhatók paleos receptek, és vannak saját ötletek is. Több mint egy évig folyamatosan tartottam a paleo diétát. Észrevettem, hogy az egészségemben is változás történt, nem csak súlycsökkenés. Elég migrénes vagyok, így azok a panaszok is megszűntek a sok szénhidrát kiküszöbölésével. Jelenleg gyesen vagyok az ikreimmel, akik már ovisak, és a sütésbe is be tudnak segíteni néha. A nagy lánykám már 8 éves, Ő pedig már a főzésben is kiskuktám.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?