#HÁZICSEMEGE: Biksi Méhészet

A Biksi Méhészet mögött hagyomány, tradíció, valamint számos elismerés és díj mellett mennyei ízvilágú mézcsodák rejlenek, amelyek megédesítik bárki napját.

Biksi István és Biksi Pannika az alapítói a családi manufaktúrának, a Biksi Méhészetnek. A családi vállalkozásban az elsőtől az utolsó fázisig mindent a tulajdonosok felügyelnek, így a 100%-os méhviasztermékeket kézzel öntik apró műhelyükben. A méhviaszt nem vetik alá kémiai eljárásnak, így mesterséges színezékek vagy illatanyagok sem kerülnek bele. Ahogy ők mondják: "Az igazi luxus éppen az, hogy a természet kincseivel ennyire nyers és tiszta formában találkozhatunk."

Mézeket is készítenek

Mézeskalács nélkül nincs karácsony! Itt bizony még azt is kitapasztalták nektek, melyik mézzel lesz a legfinomabb az ünnepi időszak mindenki által ismert süteménye. Virágmézzel, repcével, akáccal, facéliával, hárssal, mindennel kísérleteztek a kínálatból.

Választható mézfajták: akácméz, hársméz, virágméz, gyümölcsméz, ámorakácméz, facéliaméz, mézharmatméz, de az aktuális kínálatból érdemes a méhészet oldalán érdeklődni.

A mézes ajándékszettekkel minden édesszájú szerettünket meg tudjuk ajándékozni. A karácsonyi ajándékcsomagban két termelői méz található, az összetételt pedig ti határozhatjátok meg. A klasszikus és hungarikumnak számító akácméztől az olyan különlegességekig, mint a facélia-, mézharmat-, ámorakác- vagy akár a hársméz, bármit választhattok tőlük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt

A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae

A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.

Szász Nóri

Címlapkép: Biksi Méhészet

Weboldal: Biksi Méhészet

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek