Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hatékony módszerek, melyekkel elűzhetjük kertünkből a GALAMBOKAT

A galambok nem szívesen látott vendégek a kertben vagy az erkélyen – megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk tőlük.

Nem mindenki egyformán irtózik a legnagyobb számban jelenlevő, zavaró madaraktól, de azt senki sem szereti, ha a saját területére szemtelenkednek be. Ilyenkor az a fontos, hogy még azelőtt elűzzük a galambokat, hogy fészket raknának, mert azután már nehéz elhessegetni őket.

Vegyszereket nem vethetünk be, tilos is, de nem is az állatok halálát kívánjuk, csupán annyit, hogy ne a mi területünkön töltsék az idejüket.

Drótok, fények, hangok

Kifeszíthetünk például az erkélyünkre egy dróthálót, mert akkor semmilyen módon nem jutnak be, de ez meglehetősen elcsúnyítja a környezetet és csak akkor javasolják, ha nagyon nagy a baj. Ehhez hasonló fizikai akadály a madaraknak, ha szögesdrótot feszítünk ki oda, ahova leülnének. Ez sem éppen szép látvány, de a galambok nem fognak egész nap repkedni az erkélyünk körül, ha nem tudnak közben lepihenni.

Ha nem igazi galambinvázióval van dolgunk, akkor az is elég, ha olyan fényekkel és hangokkal szembesítjük őket, melyek váratlanok számukra. Például, ha szélkereket szúrunk a virágágyásainkba, az távol tartja őket, de az is jó házi trükk, ha néhány CD-t felakasztunk egy madzagra, mert azoknak a mozgásától, fényétől elijednek.

Vizes trükk

Akár a macskák, a galambok is félnek a víztől: ha néhányszor vízipisztollyal eltaláljuk őket, akkor nem jönnek vissza egyhamar. A legegyszerűbb megoldás persze a saját kutyánkat vagy macskánkat kiengedni a kertbe vagy a teraszra, de egyrészt nem mindenkinek van macskája, akinek pedig kutyája van, eleve nem valószínű, hogy sokszor szembesül a galambproblémával.

Ha fészket raktak nálunk

Ha azt fedezzük fel, hogy a galambok fészket raktak nálunk, akkor viszont az önkormányzatot érdemes értesíteni, mert az ilyen helyzetek kezelése annak a hatásköre. Ne küzdjünk feleslegesen, mert eredménytelenségre számíthatunk és közben még a környezetünket is romboljuk.

Ezeket olvastad már?


Címlapkép: Getty Images

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!