Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamarosan jön a tisztítószer-utánpótlás: összefognak a boltok és az önkormányzatok!

Az Országos Kereskedelmi Szövetség együttműködésre hívja az önkormányzatokat a koronavírus-járványra való tekintettel. 

Az OKSZ rendkívül nagyra becsüli az önkormányzatok szándékát a települések lakosai, a családok és az ott dolgozók érdekében. Ezért együttműködésre hívja fel őket, mivel újabb szintet lépett a járvány.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai (ALDI, AUCHAN, dm, LIDL, MEDIA MARKT, METRO, MOL, OBI, PENNY MARKET, PRAKTIKER, ROSSMANN, SPAR, TESCO) megfeszített, a biztonságos élelmiszerellátásra és más fontos termékek biztonságos ellátására irányuló munkájuk során szigorú, országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelmények alapján végzik tevékenységüket, minden jogszabályi előírást és központi államigazgatási hatósági felhívást betartva.

Az élelmiszerek mellett figyelemmel kell lenni olyan árucikkekre is, mint például babaápolási, háztartási tisztító és higiéniai, informatikai, barkácstermékek is (például a digitális tanrend, az otthoni irodai munka, vagy például a szükséges épületkarbantartás, vízvezeték, villanyvezeték esetleges meghibásodása miatt). Állandó napi kapcsolatot tartanak a kormánnyal és a szakhatóságokkal, közösen kísérik figyelemmel az ellátást és kezdeményeznek központi, egységes döntéseket.

Kérik az önkormányzatokat, vegyék figyelembe, hogy az országosan egységes rend szerinti védekezés a leghatékonyabb, a legcélravezetőbb mindannyiunk számára, és ez szolgálja legjobban az egyes települések lakosainak érdekeit is. Ezek maradéktalan betartása érdekében az élelmiszerkereskedelmi áruházak megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer-rendeléseik mennyiségét.

A dolgozók munkavégzésének segítése érdekében, más intézkedésekkel együtt növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy – az ajánlásokkal összhangban – biztosítani tudják a gyakoribb kézmosás lehetőségét is. Az áruházakban rendkívül alapos a takarítás.

Az együttműködés érdekében felhívják a lakosság figyelmét:
 

- lehetőleg egyedül menjünk bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot

- az üzletekben tartsunk ésszerű távolságot minden személytől: az Egészségügyi Világszervezet ajánlása egy méter

- ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra!

Az élelmiszerellátás és a legalapvetőbb termékek ellátása minden településen biztonságos marad, ezen dolgoznak. 

A veszélyhelyzetre tekintettek a kormány megteszi a szükséges intézkedéseket, követi a nemzetközi fejleményeket (WHO ajánlások) és szükség szerint módosít a szabályokon, amelyeket egységesen betartanak a tagvállalatok. A helyi szintű eltérő szabályok végrehajtása a jelen körülmények között és leterheltség mellett olyan szervezést igényel, amely hátráltatja a lakosság biztonságos kiszolgálását.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!