Halból a legjobb!

Már nagyon vártuk a Prímagáz újabb főzőversenyét, aminek helyszínéül Szegedet, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált választották.

Szombat reggel indultunk útnak, hogy az előző helyszín, Esztár után Szegeden kóstolhassunk, reményeink szerint finomabbnál finomabb halételeket. A helyszínválasztás azért is nagyon jó volt, mert a rendezvényt közvetlenül a Tisza partján, egy kempingben rendezték meg.

Jó idő, finom ételek, remek hangulat

Ezúttal halételeket kellett készíteniük a nevezetteknek. A Prímagáz csapata biztosította a hozzávalókat és a jó hangulatról is gondoskodott, amihez nagyban hozzájárult a ragyogó őszi napsütés és a vízpart leírhatatlan varázsa. Abban biztosak voltunk, hogy ha halról és Szegedről van szó, akkor halászlé mindenképpen kerül majd a tányérunkba. Így is lett, ráadásul egyik nagy kedvencem, a korhely halászlé rotyogott a bográcsban, amikor megérkeztünk. Már a látványától és az illatától is megremegett a lábam, főleg, hogy akkor már volt helye az ebédnek. Legszívesebben rögtön kanalat ragadtam volna. Annyit mondok, nehéz volt kivárni, amíg asztalhoz ülhettünk.

Ez a látvány fogadott, amikor megérkeztünk

Korhely halászlé citrommal tejszínnel >>>

A versenyző csapatok mindegyike kitett magáért. Már a lázas készülődés alatt látható volt, hogy nem lesz egyszerű dolga a zsűrinek, ugyanis ötletekben nem volt hiány. A grillezett hal salátaágyon és a harcsapaprikás is felülmúlta várakozásunkat.

Volt, aki mindent helyben készített

Harcsapaprikás túrós csuszával >>>

Miközben arra vártunk, hogy mindenki elkészüljön, igyekeztünk belesni a kulisszák mögé is. Beszélgettünk a receptekről, hogy miért pont azzal neveztek be amivel, és ami a leginkább érdekelt bennünket, hogy kinek mi a titka?!

Grillezett harcsafilé salátaágyon

Mozzarellás grillezett harcsafilé salátaágyon >>>

Nemsokára el is érkezett az a pillanat, amit nemcsak mi, hanem a versenyzők is nagyon vártak. Nehéz dolgunk volt. Legszívesebben mindenkit győztesnek hirdettem volna. Úgy gondolom, ami ott, akkor az asztalra került, azt méltán nevezhetjük fejedelmi ebédnek, levessel, előétellel és főétellel. Ezt sajnos nem tehettük meg, a verseny az verseny. Végül a pontszámok döntöttek és azok alapján hirdettük ki az első helyezettet a harcsapaprikást túrós csuszával.

Mindenki győztes

Nagyon örülünk, hogy ott lehettünk, és még egyszer köszönjük a részvevőknek, hogy indultak a Prímagáz főzőversenyén, Szegeden, a Nemzetközi Halfesztiválon.

A következő célállomás Vanyarc lesz, a Haluskafesztivál, és van egy olyan érzésem, hogy ott is nagyon jól fogjuk magunkat érezni, sőt nagyon jókat fogunk kóstolni.

Az esztári beszámoló itt olvasható >>>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...