7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Akire mindig számíthatunk: Bíró Lajos és a Buja Disznó(k) 

Ha rántott hús, akkor Buja Disznó(k), persze rég tudjuk azt is, hogy Bíró Lajos egységeit nemcsak ezért érdemes látogatni, hiszen a vietnámi májgombócleves, és a szalontüdő zsemlegombóccal is megér egy látogatást. Aki pedig karácsonykor profikra bízná a halászlé elkészítését, az is számíthat rájuk, mert Bíró Lajos paksi halászléja idén is felkerült az ünnepi étlapra. A 30 dkg pontyból készült, 0.6l halászlé 5400 Ft-ba kerül, a rendeléseket pedig december 19-ig várják telefonon, e-mailen vagy személyesen a BujaDisznók valamelyik egységében.  

Halászlé a Buja Disznó(k)tól
Buja Disznó(k) / Facebook

Buja Disznó(k) 

Rendelés: karacsony@bujadisznok.hu // + 36 70 390 8050 

Karácsonykor is Menza  

A Liszt Ferenc téren található Menza étterem immár húsz éve gondoskodik róla, hogy egy baráti vacsorát, randevút, családi összejövetelt vagy házon kívülre szervezett vasárnapi ebédet is kellemesen tölthessünk el, jó ételekkel az asztalon. A Menza megbízhatóságát és ízeit karácsonykor sem kell nélkülözni az étterem rajongóinak, pontyból és szürkeharcsából készült halászlevüket ugyanis otthonra is megrendelhetjük, ízlés szerint akár belsőségekkel is. A Menza december 2. és 20. között várja a rendeléseket, amiket személyesen az étteremben előre fizetés mellett lehet leadni. Átvétel legkorábban december 22-én, legkésőbb december 23-án.  

Menza Étterem 

Budapest, Liszt Ferenc tér 2. 

Halászlé a Szaletlyből 

Ha van hely Budapesten, amiről egyből a vasárnapi családi ebédek hangulata ugrik be, akkor az a Stefánia úton található Szaletly. Bernát Dániel séf főztje még sosem okozott csalódást, legyen szó akár aranyló húslevesről, akár egy klasszikus, vasárnapi csirkéről. A Szaletlyből idén halászlevet is rendelhetünk, méghozzá 1 liternyi, szegedi rubin paprikával főtt szűrt hallevet, 16 dkg irdalt pontyfilével, és 20 dkg törteli gyufatésztával. Az alapcsomag mellé rendelhetünk még forrázott belsőséget is, ezt is az étterem webshopjában tudjuk kiválasztani.  

Halászlé bográcsban
Szaletly / forrás

Szaletly 

Budapest, Stefánia út 93. 

Online rendelés: shop.szaletly.hu 

Ha Debrecen, akkor Szomszéd Bisztró 

Debrecen kertvárosában található a Szomszéd Bisztró, a város egyik legkellemesebb meglepetése, ezért senki ne hagyja ki, aki éppen arra jár. Az első látogatás alkalmával nyugodtan válogasson mindenki a finomabbnál finomabb fogások közül, a rutinos törzsvendégek azonban már tudják, hogy Magyar Róbert séf és csapata a karácsonyi forgatagban is biztos pontnak számít. Az ünnepi kínálatban megtalálhatjuk a harcsahalászlevet pontyfilével és gyufatésztával két főre, 9900 Ft-ért. A rendelés részleteivel kapcsolatban kövessétek az étterem Facebook-oldalát. A halászlére az előrendelést e-mailen, telefonon vagy személyesen az étteremben várják, december 20-ig.

E-mail: info@akademiakavezo.hu Telefon: +36 30 300 1010 

Szomszéd Bisztró  

Debrecen, Akadémia utca 96.

Bajai halászlé a Borbistróból  

A bajai halászlé afféle intézmény, sem a fogyasztását, sem a készítését nem lehet félvállról venni, ünnepek altat meg aztán pláne nem. Aki igazán friss, jóízű bajai halászlére vágyik, az keresse fel a Borbistrót, ahol előzetes rendelés alapján, frissen levágott halból, szabadtűzőn készül az isteni halászlé kettő, illetve négy főre. Aki biztosra akar menni, időben adja le a rendelését, aztán már nincs más hátra, mint otthonról élvezni ezt a legendás fogást. 

Halászlé tányérban
Borbistro / forrás

Borbistro 

Baja, Szentháromság tér 4.  

Rendelés: + 36 30 203 0203 

Balatoni hangulat karácsonykor is a Zenit jóvoltából 

Hiába mondják, hogy három hónap a balatoni szezon, az ünnepek a tó környékét sem kerülik el, úgyhogy érdemes felkészülni annak is, aki vízpart ide vagy oda, maga nem főz halászlevet, viszont nem szeretne lemondani a klasszikus ünnepi fogásról. A vonyarcvashegyi zenit bisztró többféle karácsonyi ételre vesz fel előrendelést, köztük a pontyfiléből készült halászlére is. Rendelést telefonon és e-mailen fogadnak, egészen december 23-ig, az átvétel időpontját szintén ekkor lehet egyeztetni.  

Zenit Balaton Étterem & Bar 

Vonyarcvashegy, Helikon utca 22. 

Rendelés: +36 20 246 80 20 vagy info@zenitbalaton.hu 

Receptajánlónk:

Karácsonyi vegyes halászlé

Szegedi vagy bajai, gyufatésztával vagy kenyérrel, passzírozva vagy hagyományosan, patkóval vagy harcsafilével...  Megannyi lehetőség, rengeteg elkészítési forma, de egy valami ...

Ha Szeged, akkor Öreg Kőrössy  

A szegedi halászlé tekintetében kezdők és haladók egyaránt legjobban teszik, ha az Öreg Kőrössyre bízzák magukat, mert a csárda kínálata akár halászlevek, akár más halételek tekintetében. Az 1930-as évek óta létező egység az elmúlt évtizedek során bőven tökéletesítette az egyes receptúrákat, aki pedig karácsonykor is tradícióra és persze profizmusra vágyik, az jobb, ha már most telefont ragad, és megrendeli az általuk készített halászlevet. Választhatunk filézett ponty, harcsa és vegyes halászléből, csontos ponty halászléből, és itt is rendelhetünk külön halbelsőséget 2890 Ft-ért. A rendeléseket telefonon várják, átvétel december 24-én reggel 7 és délután 3 között.  

Öreg Kőrössy Halászcsárda 

Szeged, Sárga üdülőtelep 262. 

Rendelés: +3662495481 

Címlapkép: Szaletly

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Sajtkrémes fánk

Itt van a farsangi szezon, de ki mondta, hogy csak az édes a nyerő? :) Minden sós után kell valami édes, de minden édes után mindenképp kell valami sós is :D. Próbáljuk ki ezeket az isteni ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...