Hagyd, hogy elcsábítson csodás frissességével ez a habkönnyű citromkrémes piskótatekercs

Nemcsak a lekvár és a túró áll jól a piskótatekercsnek, hanem egy frissítően fanyar citromkrémmel párosítva is remek ízkombinációt lehet kihozni belőle! Mi teljesen oda vagyunk ezért az variációért, úgyhogy reméljük neked is elnyeri a tetszésedet!

Egyik kedvenc édességünket, a piskótatekercset ezúttal mennyei citromkrémmel csavartuk fel, és igazán kellemes, savanykás nassolnivaló lett belőle.

Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs recept a képen! / Fotó és recept: Rosanics Petra

A citromkrém, vagyis lemon curd, titka a frissen facsart citromlé, na meg a jó minőségű vaj, ezektől lesz ellenállhatatlan finomság a natúr piskótatekercsből.

Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs recept a képen! / Fotó és recept: Rosanics Petra

Hozzávalók:

Citromkrém (lemon curd)

3 db tojás, 3 db tojássárgája, 200 g cukor, 2 dl citromlé (frissen facsart), 200 g vaj

Piskótatekercs

6 db tojás, 130 g cukor, 1 ek vanília kivonat, 1 ek narancs eszencia (elhagyható), 150 g finomliszt, 1 kk sütőpor, 1 csipet só

Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs recept a képen! / Fotó és recept: Rosanics Petra

Elkészítés:

Citromkrém (lemon curd)

A tojásokat és a tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet és azzal is elkeverjük.

Vízgőz felett, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet, majd áttesszük az edény jeges vízfürdőbe és azonnal belekeverjük a puha, kockázott vajat. A cél, hogy teljesen egynemű legyen a krém, ha nem az, turmixoljuk át.

A kész krémet ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Mivel nem fog mind kelleni a piskótába, a maradékot tároljuk a hűtőben egy jól záródó üvegben.

Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs recept a képen! / Fotó és recept: Rosanics Petra

Piskótatekercs

A tojássárgákat a cukorral, a vaníliával és (ízlés szerint) narancskivonattal kikeverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, majd csomómentesre keverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd több adagban a tésztához forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a tésztát, elegyengetjük a tetejét, majd 170°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.

Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs recept a képen! / Fotó és recept: Rosanics Petra

A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk. A felső oldaláról lehúzzuk a sütőpapírt, majd feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt a piskóta, egyenletesen megkenjük a lehűtött citromkrémmel és ügyesen feltekerjük. Porcukorral megszórva tálaljuk, ízlés szerint mentalevelekkel és citromcikkekkel díszítve.

Ha másféle édességre vágysz:

A habkönnyű citromkrémes piskótatekercs teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotó és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó recept itt vár:

Címlapról ajánljuk

Különleges pudingos édességek

Vegyük elő azt a kamrában ácsorgó pudingot és készítsünk belőle valami igazán különlegeset! Nem ám holmi kekszes desszertek, hanem tényleg egyedi és isteni finomságok következnek most.

Nosalty

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!