Gyümölcsös red velvet cake

E heti gasztrobloggerünk, Bébicsirke, egy klasszikus amerikai édességgel, a red velvet cake-kel ismertet meg benneteket, amit ribizlivel és szederrel készített el!

Nóri, a Bébicsirke blog szerzője

„Nem vagyok már naposcsibe a konyhában, de még tyúkanyó sem, ezért lettem Bébicsirke: egy szöszi spatulával a kezében, aki itt szeretné megosztani gourméskodó konyhai kísérleteit” – ezek voltak az első szavak, amiket 2011 májusában bepötyögtem a blogsablonba magamról, amikor elindítottam a Bébicsirkét. Ami azt illeti, még azóta sem lettem tyúkanyó, de próbálkozom...

A red velvet cake tésztája

Minden ott kezdődött, hogy 2004-ben elkezdtem főzni Gerinek... aztán ott folytatódott, hogy azóta is főzök neki szinte minden nap, csak mielőtt megehetné, berendezek egy kisebb enteriőrt az adott fogásnak, és lefotózom. A főzés számomra szabadság, a kreativitásom kibontakozásának egyik színtere, szárnypróbálgatás, kiteljesülés... Egy stresszes nap után nem is tudnék jobb elfoglaltságot találni, mint nekiállni egy bonyolult desszert elkészítésének, ami lehetőleg még jó csokis is.

A megsült tortát félbevágjuk és megkenjük lekvárral

Kedvenc konyháim a francia, az indiai és az olasz, imádom a gyorsan elkészíthető, de kicsit sem unalmas vacsorákat, de még annál is jobban imádom a fejtörést és kihívást jelentő desszerteket. Apukám mindig azt mondja, hogy szinte minden receptemben van valami idegen szó... Ez persze túlzás, de tény, hogy szeretek elveszni az ismeretlenben...

A red velvet cake receptjét itt tudod megnézni >>

Gyümölcsös red velvet cake

A főzés mellett eredeti szakmámban szabadúszó kommunikációs szaktanácsadóként dolgozom, kommunikációs kampányokat menedzselek, és próbálom úgy beosztani a napjaimat, hogy mindig jusson időm délelőttönként, a legszebb nappali fényben lefotózni az aktuális receptalanyokat.

Bébicsirke-blog >>

Bébicsirke a Facebookon >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...