r
Nosalty Logó

Gyümölcsös Red Velvet Cake

NS
Gyümölcsös Red Velvet Cake
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

A mázhoz

1433
Kalória
13g
Fehérje
146.6g
Szénhidrát
90.2g
Zsír
94.1g
Víz
186.3g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
94.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

A mázhoz

Összesen 1433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

A mázhoz

Összesen 8601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

A mázhoz

Összesen 376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    541.1 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4273.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    2060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    879.3 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    564.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1877 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 8601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

  1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
  2. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a torta száraz hozzávalóit, vagyis a lisztet, cukrot, sót és a sütőport, egy másik keverőtálban pedig alaposan elvegyítjük a tojásokat, tejfölt, étolajat, vanília esszenciát és a piros ételfestéket.
  3. A nedves összetevőkhöz több lépésben hozzáadjuk a száraz összetevőket, és robotgéppel egyneművé keverjük a tésztát.
  4. Ezután sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük, majd párszor jó erőteljesen hozzáverjük a konyhapulthoz, hogy távozzanak a belsejéből a légbuborékok.
  5. Az előmelegedett sütőben kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is teljesen átsült-e.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni a formában, és közben elkészítjük a vajkrémet: a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot addig keverjük a robotgéppel, míg egészen kifehéredik, majd hozzáadjuk a vaníliát és a krémsajtot, és további 5 percig keverjük a robotgéppel, amíg teljesen el nem vegyül benne. Felhasználás előtt 5 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé összeálljon, de még könnyen kenhető legyen.
  7. Miután a torta teljesen kihűlt, egy éles késsel félbevágjuk, úgy, hogy először a kést végigvezetjük a torta külső körívén, és óvatosan haladunk befelé, hogy egyenesen vágjunk. Ha szükséges, a torta felpúposodott tetejét is egyenesre vágjuk a késsel.
  8. Hogy minél szebb legyen a végeredmény, a torta tetejét megfordítjuk, és ezt tesszük a tortatál aljára, majd megkenjük 4-5 evőkanál bogyós gyümölcslekvárral, végül a vajkrém 1/3 részével, és beborítjuk a torta másik felével.
  9. A maradék krém felét egy kenőkéssel felkenjük a torta külsejére, folyamatosan forgatva azt, hogy egyenletesen kerüljön mindenhová a krémből.
  10. Ezután 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta a krém, és könnyebben felvihessük a második réteget.
  11. A második réteget tetszőlegesen: rusztikusan vagy egyenletesen – ki hogy szereti – felvisszük a tortára, majd ráhalmozzuk a tetejére a gyümölcsöket, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  12. Fogyasztás előtt érdemes 15-20 perccel kivenni a hűtőből, hogy kissé kiengedjen, és a lehető legbársonyosabb legyen a tésztája.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Red velvet avagy vörös bársony torta bogyós gyümölcsökkel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek