4 gyümölcs, amit eddig te is rosszul vágtál fel

Nyáron sokkal több gyümölcs elérhető, így valószínűleg, többet is fogyasztunk belőlük. De mindegyiket helyesen vágjuk fel, vagy van jobb módja is az általunk ismertnél?

Valószínűleg sokan hüledeztek a cím láttán, és féltették magukban a kérdést: mégis mit lehet elrontani egy gyümölcs felvágása során? Teljesen jogos a kérdés, igazság szerint semmit, azonban, ha profin és tényleg hatékonyan akarjuk csinálni, és a lehető leglogikusabb szeretnénk kivitelezni a gyümölcsök felvágását, akkor érdemes lehet végignézni az alábbi technikákat.

Dinnye

Legtöbben a dinnyét egyszerűen csak félbevágják, és kanállal/késsel kieszik a belsejét. Ez azonban, valljuk be, nem túl elegáns, ha mondjuk vendégeknek szeretnénk feltálalni. Szerencsére van egy szuper megoldás, mellyel könnyedén kis kockákra vághatjuk:

...vágjuk le a görögdinnye két végét, állítsuk az így kapott lapos „talpra”, majd körbeforgatva vágjuk le a zöld részeket!

Kivi

A kivit nagyon hasonlóan szokták elfogyasztani, mint a görögdinnyét. Szerencsére van egy szuper egyszerű mód, amivel megkönnyíthetjük a dolgunkat: vágjuk le a tetejét és az alját, majd egy kiskanál segítségével körben távolítsuk el a héjat.

Mangó

Egyre több helyen vehetünk mangót, így érthető, hogy sokunk kosarába bekerül. A legegyszerűbb módja annak, hogy felvágjuk, ha első lépésként kettéválasztjuk a gyümölcsöt (a mangó húsát elkerülve), majd vágódeszkára helyezzük a héjával lefelé, és egy éles késsel bevagdaljuk, miközben ügyelünk arra, hogy ne sértsük fel a héjat. Végül egy kanál segítségével kivájjuk a mangókockákat.

Szőlő

Oké, elég ritka, hogy szőlőszemeket vagdossunk, de ilyenkor nyáron egy finom gyümölcssaláta készítése során előfordulhat. Ha szeretnénk egy kis időt megspórolni, akkor a legegyszerűbb, ha leszedjük a szőlőszemeket a szárról, majd két tányér közé helyezzük, és egy éles késsel kettévágjuk őket.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?