Gyerekkori kedvenceink új köntösben: szilveszteri finomságok újragondolva

Ha szilveszter, akkor virsli, aprósütemények és újév napján lencse. Finomságok, amiket minden évben elkészítünk - most kicsit újragondolva.

Gyerekkorunk ételeit, ízeit egy évben minimum kétszer biztosan újra érezzük: karácsonykor és szilveszterkor. Ezeken az ételeken generációk nőttek fel, és évtizedek óta adjuk tovább a jól bevált, vagy éppen az újragondolt recepteket.

A virsli mustárral és fehér kenyérrel a mai napig verhetetlen. Persze, nem a szójás virsli, aminek az ízénél már csak az illata silányabb, hanem a hagyományos, roppanós finomság. A virsli felhasználásának csak a fantáziánk szabhat határt:

Almás, savanyú uborkás franciasaláta nélkül sem telhet el szilveszter. Mindig a lehető legnagyobb tálban készítjük, de még így is rekord gyorsasággal elfogy. Sült húsok mellé, virslivel, fasírttal, vagy csak úgy magában: a franciasaláta mindenhogy finom - péksüteménybe ágyazva is:

Újév napján a lencse legalább olyan alapnak számít, mint a koccintás a rokonokkal, barátokkal. Ma már nemcsak főzeléket, és levest, hanem finom salátát is készítünk szilveszter után.

Az apró harapnivalók is gyorsan fogynak szilveszterkor - és bármikor, amikor elénk kerül. A linzer és a mini islerek remek kísérői a pezsgőnek és jóformán, bármilyen alkoholos italnak.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek