3 gyakorlat, amit a nőknek kerülniük kell, ha fogyni szeretnének

Természetesen nincs olyan mozgásforma, amivel nem égetünk kalóriát, ám igenis vannak olyan gyakorlatok, amelyekre felesleges pazarolni az energiánkat, ha az elsőszámú célunk a súlyvesztés.

Ahhoz, hogy veszítsünk a súlyunkból, elengedhetetlen, hogy egy egészséges, kiegyensúlyozott, aktív életmódot kövessünk. Azt szokták mondani, hogy a táplálkozás 70%-ban, míg a sport 30%-ban járul hozzá ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Természetesen ez mindenki esetében változhat valamelyest – különösen a nőknél, akiknek egyébként is nehezebben megy a fogyás.

3 gyakorlat, amit a nőknek kerülniük kell, ha fogyni szeretnének

A megfelelő étkezés tehát kiemelkedően fontos, de mellette nem feledkezhetünk meg a sportról sem, hiszen ez a legjobb módja annak, hogy proaktívan kalóriadeficitet érjünk el, és beinduljon a fogyás. Ehhez a legjobb mozgásformák között említhetjük a kardiógyakorlatokat, például a futást és az úszást, de a kerékpár is igen hatásos, sőt, még a súlyzós edzések is segítenek. Most pedig kitérünk azokra a népszerű gyakorlatokra, amelyekre nem érdemes az időnket pazarolni!

Az egyik a négyütemű fekvőtámasz, ami alapvetően jó kondicionáló gyakorlat, ám ha még csak most vágunk bele az edzésbe, akkor kezdésnek túl nagy falat lehet. Elképzelhető ugyanis, hogy nincs erőnk szabályosan végigcsinálni a szükséges magas ismétlésszámot, hiszen hamar elfáradunk. Ha már van egy kis rutinunk az edzésben, akkor az állóképesség javítására remekül beválhat.

A dobozugrás is népszerűnek számít, hiszen ez is javítja az állóképességet, miközben jócsán megdolgoztatja a lábakat és a popsit. Ugyanakkor ahhoz, hogy jól hajtsuk végre ezeket, kiemelkedő koordinációval és erős altesttel kell rendelkeznünk, ezek nélkül nem érezhetjük a gyakorlat jótékony hatásait. Mielőtt erre rátérnénk, erősítsünk egy kicsit guggolásokkal!

A dobozugrás megmozgatja a lábakat és a popsit

A felülés sem szolgálja aktívan a fogyásunkat, hiába számít a legnépszerűbb hasedző gyakorlatnak. A gond vele az, hogy a legtöbben görnyedt háttal, a nyakon támaszkodva, a csípőre terhelve végzik ezt a feladatot, mivel nem rendelkeznek kellő hasizommal ahhoz, hogy abból dolgozzanak. Először inkább a törzs izmait erősítsük meg, például plank gyakorlatokkal, ezután felülésezhetünk is!

A baj, hogy a legtöbben görnyedt háttal, a nyakon támaszkodva, a csípőre terhelve végzik a felülést

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több mozgás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek