5 különleges alapanyag a dión túl, amiből grillázst készíthetsz

A grillázs legtöbbünk fejében úgy él, mint egy búcsúban, vásárban kapható, csigává csavart, kemény és ropogós édesség, ami cukrot és diót tartalmaz. Azonban ebből a duóból csak egy állandó szereplőre van szükségünk, a diót kedvünk szerint cserélhetjük, például az alábbi alapanyagokra.

A grillázs egyike azoknak a cukrásztermékeknek, amelyektől (bizonyos szintig jogosan) tart az otthon alkotó hobbiszakács. Már maga a karamell készítése – attól függetlenül, hogy mindössze egy alapanyag kell hozzá és egy lépésből áll – is sokakon kifog, ha pedig ehhez hozzáadjuk a forró, olvadt, diós cukorral való óvatos munkát, a lapítást és formázást, csak tovább erősödhet bennünk a félsz. Pedig mindenképpen megéri kipróbálni, megtanulni, majd tökéletesíteni a grillázs készítését, sőt, a továbbfejlesztéssel is elszórakozhatunk, lecserélhetjük például a diót egy jó pár másik, izgalmas alapanyagra.

Nézd meg galériánkban a grillázsba forgatható alapanyagok listáját!

Receptek, amelyekben elkél egy kis grillázs:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hajmeresztő konyhai ötletek várnak:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...