A nagyit is meglepné, mily' elegáns lett kiskorunk túrós zsömléje

Ne ódzkodjunk a klasszikus receptek újragondolásától: nem megrontások és nem szentségtörések ezek, sokkal inkább kreatív kísérletek, amelyek szigorúan tiszteletben tartják az eredeti étel tulajdonságait, azokra építenek, kifinomultabbá teszik őket. A végeredmény jó esetben egy harmonikus ötvözete a réginek és az újnak – kiváló példa erre az alábbi túrós zsömle, a maga minden eleganciájával.

Boldog emlékek fűznek a klasszikus túrós zsömléhez, persze mindezek a gyermekkori foszlányok sem tudtak megakadályozni abban, hogy újra elővegyem a retró receptet és egy elegánsabb, deluxe külsőt és belsőt adjak neki. Francia édességtől kölcsönkért technika, izgalmasan hasznosított zsemlekalap és jelentős texturális felfokozás jellemzi a túrós zsömle 2.0-ás verzióját, ami egészen biztosan a nagyit is levenné a lábáról.

Nézd meg galériánkban a deluxe túrós zsömle elkészítésének lépéseit!

A deluxe túrós zsömle teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Különleges pudingos édességek

Vegyük elő azt a kamrában ácsorgó pudingot és készítsünk belőle valami igazán különlegeset! Nem ám holmi kekszes desszertek, hanem tényleg egyedi és isteni finomságok következnek most.

Nosalty

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!