A nagyit is meglepné, mily' elegáns lett kiskorunk túrós zsömléje

Ne ódzkodjunk a klasszikus receptek újragondolásától: nem megrontások és nem szentségtörések ezek, sokkal inkább kreatív kísérletek, amelyek szigorúan tiszteletben tartják az eredeti étel tulajdonságait, azokra építenek, kifinomultabbá teszik őket. A végeredmény jó esetben egy harmonikus ötvözete a réginek és az újnak – kiváló példa erre az alábbi túrós zsömle, a maga minden eleganciájával.

Boldog emlékek fűznek a klasszikus túrós zsömléhez, persze mindezek a gyermekkori foszlányok sem tudtak megakadályozni abban, hogy újra elővegyem a retró receptet és egy elegánsabb, deluxe külsőt és belsőt adjak neki. Francia édességtől kölcsönkért technika, izgalmasan hasznosított zsemlekalap és jelentős texturális felfokozás jellemzi a túrós zsömle 2.0-ás verzióját, ami egészen biztosan a nagyit is levenné a lábáról.

Nézd meg galériánkban a deluxe túrós zsömle elkészítésének lépéseit!

A deluxe túrós zsömle teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...