Gréti: Balaton-parti gyermeketetés

A nyári szünet végét kihasználva próbáltunk még egy-két napot a Balaton partján tölteni. Rögtönzött miniszabinkon elég nehéz helyzetbe kerültünk, ugyanis a helyszínen szembesültünk azzal, hogy a bérelt apartmanban nincs konyha.

A strandon található büfékben, az olajban sült, előregyártott, panírozott ételeken kívül túl sok variációs lehetőségünk nem volt. A „választékról”, ami a köretet illeti, nem is beszélve, ami a szörnyű minőségű sült krumpliban ki is merült. Na, most légy okos, Gréti! Megoldás: irány a közért és a zöldséges! Könnyű ebédünk így lett joghurt gyümölccsel, paprika sajtkrémes barna kenyérrel, paradicsom olívabogyóval. A parton természetesen megkóstoltuk a lángost és a palacsintát, de olyan finom ugye nem lehetett, mint a hazai!

Burgonyás minilángos receptje itt

Gréti tippje

Ha valaki éppen nem az édeset, hanem a sósat kívánja, akkor sóval, tejföllel, esetleg reszelt sajttal is készítheti!

Vacsora a parton

A vacsora azonban nagyobb felderítést igényelt. A környező éttermeket róttuk, hogy egy olyat találjunk, ahol a déli hiányosságokat bepótolhatjuk. A lényeg, ne érkezzünk túl későn. Egyrészről, elnehezült pocakkal az alvás is kínosabb. Másrészről, a jó helyeket mások is felfedezik, és ha velük egyszerre érkezünk, a rendelésünk kissé csúszhat… Éhes gyerekeknél nincs kegyelem, ilyenkor még a szólánc, a Fekete Péter és a mágneses társasjáték sem segít. Többször éltünk már át olyan helyzetet, hogy a gyerekek italokkal bélelték ki a hasukat és nem maradt több hely a főtt étel számára. Ezért éttermi ebéd vagy vacsora előtt nálunk most már mindenki csak vizet iszik. Rostos üdítőket és egyéb cukros hűsítőket a főfogás után rendelhet az aprónép. Ezzel a kis trükkel sikerült kiküszöbölnünk azt, hogy az étteremből hazaérvén megáll a gyermek a hűtő előtt és azt kiáltja: van itthon valami ennivaló?Mivel ez a mai rovat mégiscsak a nyalánkságokról szól, ezért a főételeket nem is ragozom, hanem rögtön rátérek a desszertre, melyet otthon is könnyedén elkészíthetünk.

Ropogós túrófánk receptje itt

Gréti tippje

Aki a tejfölt nem szereti, kínálja házi barack- vagy szilvalekvárral

Ha gyermekünk mégis éhes marad az éttermi vacsora után és egy konyha nélküli szálláson töltjük az éjszakát, legyen nálunk pár szem nektarin, őszibarack vagy alma, néhány szelet keksszel. A gyerekek este szeretik, ha már nincs sok munkájuk az étkezéssel, ezért jót teszünk velük, ha a gyümölcsöt szépen szeleteljük és a kekszekkel kiegészítve tálaljuk. A gondosan rendezett tányért óvatosan helyezzük az ágyra és ügyeljünk arra, hogy ne zavarjuk meg az esti olvasást!

Jövő héten a hamarosan kezdődő procedúráról, az iskolai uzsonnák készítéséről írok majd. Addig is süssetek finom lángost, túrófánkot a kicsikkel!

Gréti

Gréti receptjei itt

Gréti: a legjobb jégkása otthon készül

Gréti: gyors tészta az apartmanban

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...