Gerendai Károly elmondta, szerinte kik bukják most a legnagyobbat

A Világgazdaság készített interjút Gerendai Károllyal, amelyben az ismert vállalkozó arról beszélt, kik lehetnek a koronavírus-járvány legnagyobb vesztesei. 

Gerendai Károly a Világgazdaságnak adott interjút, a lap szerint alapjaiban rendezheti át a koronavírus-járvány az ismert vállalkozó cégbirodalmát - írja az eredet cikkre hivatkozva a 24.hu.

Gerendai Károly szerint a járvány hosszú ideig hatással lesz a turizmusra és a tömeges rendezvényekre is, a kialakuló gazdasági válság pedig az étterembe járási szokásokat is megváltoztatja majd.

,,A legnagyobbat a csúcsgasztronómia, a fine dining vendéglátás szereplői zuhanhatnak, mivel ez a legköltségesebb műfaj, ráadásul a vendégkör zöme külföldi turista volt"

– nyilatkozta Gerendai, aki szerint a fő cél most a túlélés, illetve a kulcsemberek megtartása.

Az üzletember a Michelin-csillagos Costes új szolgáltatásáról is beszélt. Az étterem csatlakozik a házhoz szállító csúcséttermek sorához, a kiszállítás azonban különleges módon történik: a csúcsminőségű alapanyagokat kiporciózás után úgy készítik elő, hogy a félkész ételt egy otthoni konyhában is el lehessen készíteni az alapanyagokhoz mellékelt recept és bemutatóvideó segítségével.

Gerendai Károlynak a Budapest Parkban és a Lupa-tónál is érdekeltsége van, utóbbit, a tervek szerint ideiglenesen - amíg a járványügyi helyzet miatt nem lehet kinyitni a strandot - megnyitják a horgászok előtt.

Az ismert üzletember a Világgazdaságnak adott interjújában leszögezte azt is, hogy a következő két-három évben dől majd el, mely éttermek élik túl az eljövendő időszakot.

via 24.hu, címlap Facebook

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek