Gerendai Károly elmondta, szerinte kik bukják most a legnagyobbat

A Világgazdaság készített interjút Gerendai Károllyal, amelyben az ismert vállalkozó arról beszélt, kik lehetnek a koronavírus-járvány legnagyobb vesztesei. 

Gerendai Károly a Világgazdaságnak adott interjút, a lap szerint alapjaiban rendezheti át a koronavírus-járvány az ismert vállalkozó cégbirodalmát - írja az eredet cikkre hivatkozva a 24.hu.

Gerendai Károly szerint a járvány hosszú ideig hatással lesz a turizmusra és a tömeges rendezvényekre is, a kialakuló gazdasági válság pedig az étterembe járási szokásokat is megváltoztatja majd.

,,A legnagyobbat a csúcsgasztronómia, a fine dining vendéglátás szereplői zuhanhatnak, mivel ez a legköltségesebb műfaj, ráadásul a vendégkör zöme külföldi turista volt"

– nyilatkozta Gerendai, aki szerint a fő cél most a túlélés, illetve a kulcsemberek megtartása.

Az üzletember a Michelin-csillagos Costes új szolgáltatásáról is beszélt. Az étterem csatlakozik a házhoz szállító csúcséttermek sorához, a kiszállítás azonban különleges módon történik: a csúcsminőségű alapanyagokat kiporciózás után úgy készítik elő, hogy a félkész ételt egy otthoni konyhában is el lehessen készíteni az alapanyagokhoz mellékelt recept és bemutatóvideó segítségével.

Gerendai Károlynak a Budapest Parkban és a Lupa-tónál is érdekeltsége van, utóbbit, a tervek szerint ideiglenesen - amíg a járványügyi helyzet miatt nem lehet kinyitni a strandot - megnyitják a horgászok előtt.

Az ismert üzletember a Világgazdaságnak adott interjújában leszögezte azt is, hogy a következő két-három évben dől majd el, mely éttermek élik túl az eljövendő időszakot.

via 24.hu, címlap Facebook

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...