Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a magyar étterem elsőként vállalja a teljes á la carte étkeztetés megszüntetését

“A köz érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon.” - A Michelin csillagos Babel és KIOSK Budapest megelőzési céllal házhozszállításra áll át.

Az egész vendéglátó szektort érzékenyen érintő jelenlegi helyzetben nehéz döntésekre kell felkészülnie mindenkinek, ám a legnehezebbet a 12 éve piacon működő csoport hozta meg, akik szerint a legfontosabb most, hogy a köz érdekében minimalizálni kell minden piaci szereplőnek a koronavírus terjedését. Hétfőtől az összes éttermükben bezárnak, és megszüntetik a helyszíni fogyasztást, és még aznap a lehető legtöbb dolgozó bevonásával elindítják a házhozszállítást a KIOSK és Babel közreműködésével, pozíciótól független egységes bérezéssel.  

Tekintettel a kialakult helyzetre, az ikonikus fővárosi vendéglátóipari szereplő 2020. március 16-tól felfüggeszti éttermeinek nyitva tartását.  – írja közleményében a budapesti Michelin csillagos Babel Budapest és KIOSK csoport. A finom falatokat mégsem kell nélkülöznünk:  házhozszállítással, és a dolgozókat kisegítő intézkedésekkel készül a tulajdonos Hlatky Schlichter Hubert és csapata.

A lakosság érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon. Nehéz döntést kellett meghoznom, de a vendégeink és a kollégák egészsége most a legfontosabb. Az előttünk álló nemzetközi minták szerint ma Európában a házhozszállítás a legbiztonságosabb megoldás. Amellett, hogy mindenki számára elérhetővé tesszük a napi melegételt, a bezárásból fakadó gazdasági károkat minimalizálhatjuk, munkát adhatunk a csoportunkon belül dolgozó legtöbb embernek. A menedzsment már több napja home office-ban dolgozik. Akiket mégis szabadságra kell küldenünk egy időre, őket is folyamatos melegétel ellátással, és felvehető mikróhitel lehetőségekkel készülünk támogatni. Bízunk benne, hogy az új szolgáltatásunkat minél többen igénybe veszik, hiszen az lenne a legnagyobb segítség, hogy munkatársaink számára biztosítsuk a tisztes megélhetést.” – mondta a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert.

A WOLTon és NetPincér GO-n induló házhozszállítás előkészítésében is a maximális biztonságra törekszenek: minden dolgozó védőruhában – maszkban és gumikesztyűben – dolgozik, a munkaterületeket folyamatos fertőtlenítik, és a csoport – ahogyan eddig is – ellenőrzött, hazai alapanyagokat használ az ételek elkészítésében. A rendeléseket futáron keresztül kiszállítással hétfőtől, vagy az éttermekben kialakított pick-up pontokon, akár már mostantól is átvehetik.

És ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!