A tízperces barackos varázslatot gyorsan befaltuk, a dinnye héjából savanyúságot készítettünk

A múlt héten ismét nagyon izgalmas dolgokkal foglalkoztunk: savanyúságot csináltunk cukkiniból, megmentettük a maradék kukorica levét, csutkáját és haját, továbbá 6 különleges konyhatrendet is bemutattunk, amit a karanténnak köszönhetünk.

  1. Még nincs vége a kovászos szezonnak: készíts savanyúságot cukkiniból
    1.

    Még nincs vége a kovászos szezonnak: készíts savanyúságot cukkiniból

    A házi savanyúságok világában egyértelmű nyertes az uborka. Ha egész nyáron kovászoltuk, és már egy kicsit ráuntunk a zöldségre, próbáljunk ki valami újat, például a savanyított cukkinit.

  2. 6 különleges konyhai trend, amit a világméretű karanténnak köszönhetünk
    2.

    6 különleges konyhai trend, amit a világméretű karanténnak köszönhetünk

    Ki hitte volna néhány évvel ezelőtt, hogy otthonunk berendezését egy világméretű járvány fogja majd meghatározni? Az elmúlt másfél évet átíró karanténidőszakok új trendeket teremtettek, többek között a konyhában is.

  3. Icipici brownie-falatkák hódítanak a neten, és pofonegyszerű elkészíteni őket
    3.

    Icipici brownie-falatkák hódítanak a neten, és pofonegyszerű elkészíteni őket

    Gyakran nehéz megállni, hogy ne egyszerre faljuk be az egész tepsi frissen sült brownie-t, ezek a pinduri brownie-falatkák a TikTokról azonban nemcsak isteniek, de segítenek kontrollálni az elfogyasztott mennyiséget is!

  4. Nyárvégi maradékmentés: használd fel a kukorica levelét, csutkáját és haját
    4.

    Nyárvégi maradékmentés: használd fel a kukorica levelét, csutkáját és haját

    Minden héten kukoricát eszik a család, és tele van a szemetes csutkákkal? Az édes, sárga szemeken kívül a zöldség többi része is ugyanolyan hasznos lehet a konyhában, érdemes valamit alkotni velük.

  5. A tízperces barackos varázslat, amit nem kell sütni, mégis jobb bármelyik piténél
    5.

    A tízperces barackos varázslat, amit nem kell sütni, mégis jobb bármelyik piténél

    Az a jó a főzésben, hogy vannak olyan végtelenül egyszerű receptek, amelyekkel le lehet nyűgözni a vendégeket, a családot, anélkül, hogy órákig fáradozni kéne a konyhában. Például egy fantasztikus aromákat felvonultató sült barackkal is ezt a hatást érhetjük el. Mindössze 10 perc alatt.

  6. Elmondom, hogyan és miért csináltam savanyúságot a dinnye héjából
    6.

    Elmondom, hogyan és miért csináltam savanyúságot a dinnye héjából

    Még nagyban tart a dinnyeszezon, és azt vettem észre, hogy a közösségi komposztálóba vándorló zöldség- és gyümölcshulladékom nagy részét a dinnyehéj tette ki. Mivel nem szeretem annyira a pazarlást, elgondolkoztam, hogy vajon van-e megoldás erre a helyzetre. Szerencsére van, ráadásul nagyon finom.

  7. Hozd vissza az életbe a fonnyadt zöldségeket: mutatunk hozzá 5 megoldást
    7.

    Hozd vissza az életbe a fonnyadt zöldségeket: mutatunk hozzá 5 megoldást

    Minden nap friss zöldségekkel ellátni a konyhánkat igen megpróbáltató feladat, ezért sokan inkább előre bevásárolunk a különböző zöldekből. Ez azonban gyakran oda vezet, hogy pár nap alatt a fonnyadt répák és paprikák szomorú látványa fogad. Kerüljük el a kudarcot néhány okos trükkel.

  8. A váratlanul csodás ízélmény – Ez a savanyított őszibarack mozzarellával örök kedvenced lesz
    8.

    A váratlanul csodás ízélmény – Ez a savanyított őszibarack mozzarellával örök kedvenced lesz

    Gondoltál már arra, hogy talán az őszibarackot is érdemes lenne savanyítani? Még sosem? Hát akkor jól figyelj, mert ez lesz az a recept, ami eddig biztosan nem tapasztalt ízélménnyel gazdagítja majd az életed, és ami ezentúl biztosan ott lesz a konyhádban minden nyári szezon alkalmával!

  9. A nyár végi sztár, a SZILVA: tedd sütibe, levesbe, chutney-ba, add húsok mellé
    9.

    A nyár végi sztár, a SZILVA: tedd sütibe, levesbe, chutney-ba, add húsok mellé

    A nyár végi sztár, a SZILVA: tedd sütibe, levesbe, chutney-ba, add húsok mellé

  10. Így hozd ki olcsón a legtöbbet a nyár utolsó zöldségeiből
    10.

    Így hozd ki olcsón a legtöbbet a nyár utolsó zöldségeiből

    A nyárvégi zöldségkínálat igazi tobzódás az ízekben, színekben és formákban, ha jó a termés, nagyon kedvező áron juthatunk jó minőségű termékekhez, ha pedig saját magunk termeltük meg a finomságokat, előttünk is áll a feladat, hogy mindezt a sok jót fel is dolgozzuk.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek