Megfejtettük a legfinomabb bodzaszörp titkát, interjút készítettünk egy imádott cukrászdáról és sóskás finomságokkal támadtunk

A múlt héten sem hagytunk titeket olvasnivaló nélkül, sőt! Főszerepben a sóska, eper, bodza, interjú, gasztrokalandozás, mennyei ételek és italok, de még profi séftippek is jutottak a hétre.

  1. Így készítsd el velünk a legfincsibb bodzaszörpöt
    1.

    Így készítsd el velünk a legfincsibb bodzaszörpöt

    Uncsi, vagy nem uncsi, tempurázott bodzavirág ide, bodzalekvár oda, mi a rövidke szezon alatt akkor is minden évben elkészítjük a kötelező bodzaszörpadagunkat. Mert ez a legfinomabb és legnosztalgikusabb! Fix és atombiztos receptet mutatunk.

  2. 5 íz, amivel izgalmasan kiegészítheted az epret idén nyáron
    2.

    5 íz, amivel izgalmasan kiegészítheted az epret idén nyáron

    Az eper most mindenhol ott van: a boltokban, a piacok standjain, a receptjeinkben. Ez utóbbiakra fókuszálva nézzük meg, milyen ízekkel egészíthetjük ki a nyárízű gyümölcsöt.

  3. A legfanyarabb zöldből krémes SÓSKAVAJAT kevertünk, és tésztára raktuk
    3.

    A legfanyarabb zöldből krémes SÓSKAVAJAT kevertünk, és tésztára raktuk

    „Úristen, tényleg, a sóska igazából savanyú, nekem oviból csak az édes íz volt meg" – ez a felkiáltás hangzott el az első falat után, és megint új kedvencünk lett. Sóskavaj, te fanyar csoda!

  4. A nyár legütősebb koktélja rózsaszín és rebarbarás – Nézd meg új TikTok-videónkat!
    4.

    A nyár legütősebb koktélja rózsaszín és rebarbarás – Nézd meg új TikTok-videónkat!

    Rebarbarából készülhet mártás, sütemény, pohárkrém és...koktél? Nos, igen, az alkoholos italainkat is ízesíthetjük a fanyar zöldséggel, ami cserébe hamisítatlan nyári életérzéssel telíti majd el a poharunkat. Nálunk a rebarbara most ginbe került, jöjjön a recept!

  5. Fagyizó a pályaudvar mellett, ahol esőben és kánikulában is sorok állnak – interjú az Erdős és fiai Cukrászda tulajdonosaival
    5.

    Fagyizó a pályaudvar mellett, ahol esőben és kánikulában is sorok állnak – interjú az Erdős és fiai Cukrászda tulajdonosaival

    Két egymás melletti ablakban egy hétvégi napon összesen 40-féle ízű prémium fagylalttal felszerelkezve nyit már reggel „az Erdős” Kelenföldön, ahol nem éppen úri környezetben osztják a legúribb fagylaltot. Süteményeik extra tartalmasak, a vendégek kérdéseire lelkesen sorolják a nemes hozzávalókat. Interjú az Erdős és fiai tulajdonosaival, Erdős Norberttel és Csépányi Nórával.

  6. A Dunakanyar 7 mesés pontja, ahol egy jót ehetsz hétvégén
    6.

    A Dunakanyar 7 mesés pontja, ahol egy jót ehetsz hétvégén

    Nem tudunk betelni a Dunakanyarral: mind a természet sokszínűsége, mind a könnyen megközelíthető mivolta csábító és szerethető. Ebben a válogatásban Budapesttől Zebegényig haladunk.

  7. Palacsintatésztába mártottuk a bodzavirágot, és egy csodás desszertet kaptunk
    7.

    Palacsintatésztába mártottuk a bodzavirágot, és egy csodás desszertet kaptunk

    Bodzát lehet kapni a piacon is, de gyerekkorom egyik kedvenc csemegéje akkor esik igazán jól, ha én szedem hozzá a bodzát. Ez a tanácsom nektek is: irány a bokor, majd a tempura!

  8. Igazságot a sóskának! Profik tanácsai, hogy ne a menzai rém jusson róla eszünkbe
    8.

    Igazságot a sóskának! Profik tanácsai, hogy ne a menzai rém jusson róla eszünkbe

    Az egyik legmegosztóbb alapanyag a sóska, ami fanyarságával és savanyú ízével a legtöbb embert ki tudja kergetni a világból. Pedig pont ezektől a tulajdonságoktól igazán különleges, most pedig séfek mondják el, hogyan érdemes felhasználni.

  9. Túrós-lekváros töltött zsömle – gyors desszert olcsó alapanyagokból
    9.

    Túrós-lekváros töltött zsömle – gyors desszert olcsó alapanyagokból

    Nincs kedved sokat lacafacázni vele, de nagyon ennél egy kis édeset? Ehhez a recepthez nem kell túl sok hozzávaló, sőt, ezek legtöbbje már a konyhádban várja, hogy felhasználd!

  10. Maradona, Julia Roberts kedvenc pizzája és más világklasszisok – Ezért kell Nápolyt látni és...megszeretni
    10.

    Maradona, Julia Roberts kedvenc pizzája és más világklasszisok – Ezért kell Nápolyt látni és...megszeretni

    Nápoly sokak számára megosztó hely, az elmúlt években ugyanis sem a média, sem a filmipar nem fényezte a legnagyobb dél-olasz várost. Engem is egy váratlan utazás sodort ide, és bár először én is azt hittem, hogy a Camorráról és a szemétszállítási problémákról híres olasz város nem fog lenyűgözni, tévedtem, mert ilyen hely nincs még egy a világon.

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek