Erre az olcsó csodafűszerre van szükséged, ha gyulladás van a szervezetedben

A fűszerek nemcsak az ételeinket teszik finomabbá, egészségünkre is kedvező hatással lehetnek, ha megfelelő mennyiségben visszük be őket.

A kurkuma az egyik legismertebb gyógynövény és fűszer a világon, melyet évezredek óta használnak a hagyományos indiai és kínai gyógyászatban. Az utóbbi években a modern tudomány is egyre inkább érdeklődik a kurkuma egészségügyi előnyei iránt, különösen gyulladáscsökkentő hatása miatt. Ez a hatás elsősorban a benne található kurkumin nevű hatóanyagnak köszönhető, amely számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik.

Erre az olcsó csodafűszerre van szükséged, ha gyulladás van a szervezetedben

Miért alakul ki gyulladás a szervezetben?

A gyulladás a szervezet védekező reakciója különböző káros tényezőkkel szemben, mint például fertőzések, sérülések vagy toxinok. Akut gyulladás esetén a test arra törekszik, hogy megszabaduljon a káros anyagoktól, helyreállítsa a szöveteket és támogassa a gyógyulást. Azonban a krónikus gyulladás hosszan tartó állapot, amely számos súlyos betegséget, például szívbetegségeket, cukorbetegséget és rákot is okozhat.

Tehát a gyulladást nem szabad félvállról venni, és érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy megszűntessük.

Miért pont a kurkuma?

Számos kutatás foglalkozik a kurkumin gyulladáscsökkentő hatásaival. Egy 2017-es áttekintő tanulmány szerint a kurkumin klinikailag igazoltan hatékony olyan krónikus gyulladásos betegségek esetében, mint a reumás ízületi gyulladás, a Crohn-betegség és más autoimmun betegségek.

Egyes kutatások kimutatták, hogy a kurkumin hatása összehasonlítható lehet bizonyos gyulladáscsökkentő gyógyszerekével, például az ibuprofénnel vagy az aszpirinnel, de ezekkel ellentétben a kurkuma használata kevésbé jár mellékhatásokkal, mint például gyomorpanaszokkal vagy gyomorfekéllyel.

A szakértők szerint azonban van egy probléma: a kurkuma fogyasztásával nem tudunk annyi kurkumint bevinni, amennyire szükség lenne a gyulladás enyhítéséhez. Éppen ezért azt javasolják, hogy válasszunk egy jó minőségű étrend-kiegészítőt, mely tartalmazza ezt a fűszert.

Persze használjuk fűszerként is az ételeinkbe, hiszen segíthet potenciálisan csökkenteni a szervezetünk gyulladásos terhelését.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...