Frissensült-kalauz: cigánypecsenye

Fokhagymától, paprikától ízes, omlós hús, ami szinte elolvad a szádban, ez a cigánypecsenye! Ha szereted a friss sülteket, megismerheted a legnépszerűbbeket!

Magyaros és ízletes

A cigánypecsenye egyszerű, de nagyszerű étel. És ahogy annyi más frissensültet, az Osztrák-Magyar Monarchia idején jegyezték fel először a szakácskönyvekbe, és lett Európa-, majd világszerte az ínyencek kedvelt étele.

Cigánypecsenye 2.

Nagyon szeretjük. Porhanyós és nagyon finom ízű hús lesz belőle. Visszatérő étel nálunk, a férjem vegyes körettel, a csemeték valamilyen krumplival szeretik a legjobban. Most tepsis, ...

Cigánypecsenye 3. - paradicsomos

A receptet az interneten találtam, és egyből beleszerettem. Innen pedig nagyon hiányoltam. Akárhova megy a családunk, édesapám minden éttermet a cigánypecsenyével tesztel le. Párommal ...

Így készítsd!

Az eredeti recepthez képest manapság már számtalan változatban készítik, de a hagyományos cigánypecsenye borjú- vagy sertéshúsból készült. A gondosan kiklopfolt húst először be kell sózni, majd fokhagymás, pirospaprikás lisztben megforgatni, és forró vajban kisütni. Az étel különlegességét a mellé kínált paprikás szósz és sült szalonna jelenti, köretként pedig hasábburgonya illik hozzá.

Frissensült-kalauz: Holstein-szelet >>

Frissensült-kalauz: rántott szelet >>

Frissensült-kalauz: cordon bleu >>

Variáld!

A frissensültek egyik vonzereje, hogy kiválóan variálhatóak! Nemcsak a köret kiválasztásánál eresztheted szabadjára a fantáziádat, hanem a fűszerezésnél is bátran legyél kreatív! A zúzott fokhagymát ne száműzd a cigánypecsenyéről, hiszen az adja lényegét, inkább egészítsd ki az ízeket rozmaringgal vagy őrölt borssal. A pecsenyéhez illő szószt is a saját ízlésedre „szabhatod”, a paprikamártást ízesítheted hagymával, paradicsomszósszal, vörösborral vagy gombával is.

Válassz köretet! >>

A palacsinta sokoldalúbb, mint hinnéd! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Habkarika

Jóval karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk, hogy az ünnepekre elfogy. Színes zsinegekkel akár a karácsonyfánk dísze is lehet, de celofánba csomagolva gasztró ajándékként is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...