6 péktermék, ami sokkal hajlamosabb a kiszáradásra

Talán nincs is szomorúbb helyzet annál, mint amikor a frissen vásárolt péktermék idő előtt megszárad, megszikkad, megpunnyad. Érdekes módon nem minden kenyérféle és péksüti viselkedik egyformán: alább a kifejezetten kényesek következnek.

A legtöbb péktermék frissen a legfinomabb, persze az élet általában úgy hozza, hogy az azonnali elfogyasztás nem mindig lehetséges. Ilyenkor pedig, a rövidebb vagy hosszabb tárolás során, bizony meggátolhatatlan az állagbeli romlás: ami korábban ropogós volt, az puha és szottyadt lesz, a légies-levegős belsők pedig hamar kiszáradnak. Talán kétszer annyira, ha éppen az alábbi péktermékekről van szó.

Nézd meg galériánkban a kiszáradásra hajlamos péktermékeket, kattints a képre a listáért!

Ha inkább elkészítenéd házilag:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...