Fish and chips hazai köntösben

Az angol konyha egyik legismertebb, legnépszerűbb fogása a fish and chips - próbáld ki szürke harcsából, mert így is verhetetlen! (x)

Az angol konyháról sokan azt tartják, hogy fantáziátlan és egysíkú. Szerintem inkább markáns és szerethető. Tény, hogy nem cifrázzák annyit a konyhájukat, mint a franciák, de a nehéz, húsos, hűvös időhöz és sörhöz passzoló fogásokban igenis verhetetlenek!

Ha például fish and chipsről van szó, az angol konyha színtelenségéről papoló liga oszlopos tagja is elveszíti a fejét - mert ugyan mit ne lehetne szeretni a forró sült krumpli és a sörtésztába bújt tőkehal párosán? Ebből inspirálódva készítettük el ennek a brit fogásnak a hazai verzióját - szürke harcsából. Mint a legtöbb egyszerű étel, ez is akkor lesz felejthetetlen, ha kiváló alapanyagokat használunk hozzá! Úgyhogy keressünk egy jó halast, jó minőségű krumplit, kiváló napraforgó olajat, és fél óra alatt készítsünk egy tökéletes fish and chipset!

A fish and chips receptjéért ide kattints

Keress a sütéshez olajat a Vénusz termékkínálatában itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek