A fiatal roma pék ezer brióst oszt szét a rászorulók közt

Március másodikán a Sütni jó Alapítvány Miskolcon oszt majd ételt a rászorulóknak.

Ingyenes Briós Kóstoló és Adományosztás néven hirdetett eseményt március 2-re, Miskolcra a Sütni jó Alapítvány – írja a Sokszínű Vidék. A lap megkereste az alapítvány vezetőjét, hogy meséljen kicsit az eseményről:

A Sütni jó Alapítvány szeretettel vár mindenkit 2025. március 2-án, 13:00 órától a Miskolc, Újgyőri Főtérre, hogy 1000 darab cukros brióst osszon szét rászoruló családoknak, hajléktalanoknak, és mindenkinek, aki szeretne egy kis finomságot kóstolni. Az országjárás során találkoztam tavaly több olyan helyzettel, hogy a hajléktalanokat, szegényebb sorsú embereket beskatulyázzák, eleve elítélik, pedig ők is értékes emberek, csak segítségre szorulnak. Ezzel az eseménnyel erre is szeretnénk felhívni a figyelmet

– mondta Galamb Alex.

Ezen kívül elmondta még azt is, hogy szeretné rendszeressé tenni az ilyenfajta jótékonysági rendezvényeket és süteményekkel vagy akár nagyobb fogásokkal, például pizzával, lepénykenyérrel is segíteni a rászorulókon.

Alex elmondta a lapnak, hogy jól halad a tanulmányaival, sikerült lezárnia a harmadik félévet a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanítószakán, és máris a negyediket tapossa.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség itt:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Címlapról ajánljuk

Lehet, hogy csíp, de hasznos: 5 ok, amiért helye van...

Habár a csalánról a legtöbbünknek kellemetlen emlékei vannak, és a kertben sem megtűrt növény, azért jó tisztában lenni azzal, hogy nemcsak az egészségünkre van jó hatással (például csalántea vagy akár ételek formájában), hanem a kertünkben is hasznos növényként funkcionálhat.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...