6 nagyon hatékony konyhai praktika a mindennapokra

Hogyan pucoljunk hagymát a héj kaparászása nélkül, mit csináljunk a maradék rizzsel, és hogyan tüntessük el kezünkről a kellemetlen ételszagot? Segítünk! 

Összeszedtünk néhány hasznos háztartási praktikát, amelynek köszönhetően egy kicsit egyszerűbb lesz az életünk a konyhában. A következő trükkök igazán hasznosak lehetnek főzés előtt, vacsorakészítés közben vagy éppen tálalás után is, ráadásul olyan könnyen eltanulhatod őket, hogy hamarosan már ösztönösen ezeket a megoldásokat fogod használni!

1. Pucolj hagymát könnyedén!

A forró víz fellazítja a hagyma héját, ezért nagysága és fajtája szerint 10 másodperctől (pl. kisebbek, fehér hagyma) akár 5 percig is (a nagy, vörösesbarna héjúakat) fektessük forró vízbe, majd merítsük hideg vízbe, a héjak így szinte leesnek róla.
2. Készíts kukoricakonzervet házilag! Hogyan?
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek