Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 nagyon hatékony konyhai praktika a mindennapokra

Hogyan pucoljunk hagymát a héj kaparászása nélkül, mit csináljunk a maradék rizzsel, és hogyan tüntessük el kezünkről a kellemetlen ételszagot? Segítünk! 

Összeszedtünk néhány hasznos háztartási praktikát, amelynek köszönhetően egy kicsit egyszerűbb lesz az életünk a konyhában. A következő trükkök igazán hasznosak lehetnek főzés előtt, vacsorakészítés közben vagy éppen tálalás után is, ráadásul olyan könnyen eltanulhatod őket, hogy hamarosan már ösztönösen ezeket a megoldásokat fogod használni!

1. Pucolj hagymát könnyedén!

A forró víz fellazítja a hagyma héját, ezért nagysága és fajtája szerint 10 másodperctől (pl. kisebbek, fehér hagyma) akár 5 percig is (a nagy, vörösesbarna héjúakat) fektessük forró vízbe, majd merítsük hideg vízbe, a héjak így szinte leesnek róla.
 
2. Készíts kukoricakonzervet házilag! Hogyan? 
 
Válassz feszes és világos szemű kukoricát.
Főzd meg a kukoricacsöveket enyhén sós vízben (rakd kukoricát, és a forrástól számítva 10 perc múlva vedd ki őket). Vágd le a kukoricaszemeket egy éles késsel.
A levágott szemeket tedd fertőtlenített befőttes üvegbe. Közben a kukorica főzőlevét forrald tovább, ízesítsd kevés cukorral, sóval és ecettel (tényleg kevéssel).
 
 
A levet majdnem csordultig szűrd rá a kukoricával telimert üvegekre, zárd le az üvegeket, majd helyezd őket vízzel teli lábosba, és gyöngyöző vízzel dunsztold őket fél órán át, aztán jöhet a száraz dunszt.
 
Másnap, ha kihűltek, mehetnek a kamrába.
 
3. Friss fejes saláta akár egy hétig! 
 
Mit kell hozzá tenned? Ha a fejes salátát egy edény kevés vízbe állítod úgy,  hogy a szárát ellepje 1-2 cm-re -, majd így rakod be a hűtőszekrénybe, akár egy hétig is finom, friss marad!
 
4. Szuper vacsoratipp másnapos rizshez! 
 
 
A maradék főtt rizst jól fel lehet használni, ha a rizshez lazac- vagy tonhaldarabkákat, főtt zöldborsót és főtt kukoricát adsz. Keverd össze, majd melegítsd fel, de figyelj arra, hogy ekkor már nem szabad főnie. Főételnek, de hideg salátának is alkalmas.
 
5. Kéz szagtalanítása citrommal
 
A halszagú kezünket könnyedén szagtalaníthatjuk egy tál citromos vízben való alapos kézmosással. Fokhagymaszagú kezünket szintén a citrom segítségével szabadíthatjuk meg az erős szagtól: egy félbevágott, már kifacsart citrom is megteszi, ezzel jól átdörzsöljük ujjainkat, és utána kezet mosunk. A hagyma szagát só és citromlé keverékével tüntethetjük el a kezünkről és a vágódeszkáról.
 
6. Olajszag ellen
 
 
Ha nem akarod, hogy olajszagban ússzon az egész lakás, tegyél néhány szál petrezselymet és héjas fokhagymát a sütőolajba.
 
Ez is érdekelhet:
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!