6 nagyon hatékony konyhai praktika a mindennapokra

Hogyan pucoljunk hagymát a héj kaparászása nélkül, mit csináljunk a maradék rizzsel, és hogyan tüntessük el kezünkről a kellemetlen ételszagot? Segítünk! 

Összeszedtünk néhány hasznos háztartási praktikát, amelynek köszönhetően egy kicsit egyszerűbb lesz az életünk a konyhában. A következő trükkök igazán hasznosak lehetnek főzés előtt, vacsorakészítés közben vagy éppen tálalás után is, ráadásul olyan könnyen eltanulhatod őket, hogy hamarosan már ösztönösen ezeket a megoldásokat fogod használni!

1. Pucolj hagymát könnyedén!

A forró víz fellazítja a hagyma héját, ezért nagysága és fajtája szerint 10 másodperctől (pl. kisebbek, fehér hagyma) akár 5 percig is (a nagy, vörösesbarna héjúakat) fektessük forró vízbe, majd merítsük hideg vízbe, a héjak így szinte leesnek róla.
2. Készíts kukoricakonzervet házilag! Hogyan?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...