Ezért ne feküdj le soha éhesen, akkor se, ha fogyni akarsz

Sokan azt hiszik, ha éhesen fekszenek le, akkor könnyebben adják le a plusz kilókat, ez azonban egy hatalmas tévhit.

Sajnos régen én is beleestem abba a hibába, hogy éheztettem magam esténként, mert azt gondoltam, így majd kevesebbet mutat a mérleg reggel. Kiderült azonban, hogy hiába éheztetem magamat, nem fogyok jobban tőle, sőt még rosszat is teszek a testemnek.

Bántja az izmokat

Akik rendszeresen edzenek, azoknak kifejezetten rosszat tesz, ha éhesen fekszenek le, mivel így nehezebben épülnek az izmok. A szervezetnek tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy a bevitt fehérjét izommá alakítsa át.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nassolgass késő este, de ne stresszeld azzal a szervezeted, hogy éhezteted. Azért sem érdemes kihagyni a vacsorát, mert akár még fordított hatása is lehet. Több tanulmány is azt állítja, hogy ha rendszeresen kihagyjuk az esti étkezéseket, akkor egy idő után annyira éhesek leszünk, hogy nem fogunk tudni ellenállni a finom falatoknak, és végül sokkal többet eszünk majd, mint amennyit akkor ettünk volna, ha a szokott időben megesszük a vacsoránkat. Ez pedig természetesen hízáshoz vezet.

Nyugtalan éjszakák

Éhesen lefeküdni már csak azért sem jó ötlet, mert megeshet, hogy emiatt rosszul alszol. Ha pedig nem pihened ki magadat, akkor a szervezeted az energiahiány miatt a kalóriában és szénhidrátban gazdag, gyorsan energiát adó fogásokat kívánja majd. A reggeli kimerültség pedig a teljesítményedre is kihat majd. Ha tehát este farkaséhesen fekszünk le, szinte biztos, hogy másnap igencsak nehéz napunk lesz.

Mit egyél, ha nagyon éhes vagy?

Ha közvetlenül lefekvés előtt megéhezel, akkor egyél egy kis uborkát vagy sajtot. Ezzel biztosítod, hogy nyugodtan aludj, és reggel legyen elég energiád elkezdeni a napot.

Ezeket olvastad már?

via

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?