Ezért függ össze a KAJA és a (jó) SZEX

Mindig is sejtetted, hogy a szex és a kaja között erős a kapcsolat? Jól gondoltad, most pedig eláruljuk, mi ennek az oka! 

Mindig is sejtettük, hogy az evés és a szex között szoros kapcsolat áll fenn - ez pedig sokkal komplexebb viszony, mint korábban gondoltuk. Simán lehet, hogy a szerelmünkkel elfogyasztott vacsora befolyásolja libidónkat, de a karamellás, krémes piteszelet utáni jóllakottság érzése is furcsamód hasonlíthat egy jó flörthöz.

Lássuk, mit mondanak a kutatások az étel és a szex közötti kapcsolatról:

Az Y-generáció szerint a kaja legalább olyan jó, mint a szex

Egy több mint 11 ezer emberes, nemzetközileg terjesztett online felmérésen kiderült, hogy a nők több mint fele gondolja, hogy az étel ugyanolyan élvezetes, mint a szex. Valamivel több nő gondolkodik így tehát, mint férfi...tippünk, hogy az emberi kapcsolatok illékonyságát sokan a sütik iránti szenvedéllyel ellensúlyozzák.

via GIPHY

A nők fogékonyabbak a romantikára teli hassal

Kutatások azt is kimutatták, hogy a nők sokkal szívesebben romantikáznak, ha nem éheznek, hanem túl vannak egy laktató vacsorán vagy ebéden. A kalóriabevitel határozottan növeli az agyi aktivitást, és annak fényében sem túl meglepő ez az eredmény, hogy farkaséhesen és korgó gyomorral nehéz a csábításra összpontosítani. Persze, nem tagadjuk, valakire a fordítottja is igaz lehet.

via GIPHY

A libidód attól is függ, mennyit ettél

Összefüggés van az elfogyasztott kajamennyiség és az erotikus hangulatunk között is. Ha éppen bevágtunk egy egész pizzát, burritot, akkor valószínűleg a szenvedélyes szex az utolsó gondolatunk. A Bustle által idézett tanulmány arról számolt be, hogy a résztvevők kalóriabevitelét 25 százalékkal csökkentették, aminek az eredménye az általánosan jobb hangulat, kevesebb stressz és a megnövekedett szexuális étvágy voltak. Persze ez nem jelenti, hogy minden fogyókúrázó állandó szexuális izgalomban él majd, sőt, egy helytelenül összeállított diétával simán elmehet a kedvünk a szextől. Akárhogyan is, az elfogyasztott kaja mennyisége hatással lehet a libidónkra.

Gondoltad volna?

Az agyban idegek, hormonok, vegyületek dolgoznak össze, hogy minden rendben menjen a szervezetben. A finom ételekre adott agyi válaszok pedig ugyanott képeződnek, mint a szexuális vágyak.

Arról nem beszélve, hogy mit ettél

Feltehetően a következő ételek turbózzák fel a szexuális étvágyunkat: szeder, cseresznye, fahéj, brokkoli, füge, kakaó, avokádó, banán, eper, kaviár, osztriga stb. Az afrodiziákumok a tudomány mai álláspontja szerint is léteznek, de inkább azzal a magyarázattal, hogy ezek a kaják javítják a keringést, növelik a szerotoninszintet az agyban, így a libidóra is hatással vannak.

Általánosságban elmondható: a jobb általános egészségi állapot pedig több szexuális energiát is jelent.

Az almától jobb a szex

731 (18-43 év közötti) olasz nő vett rész abban a kísérletben, amely során naponta többször kellett almát fogyasztaniuk. A résztvevő asszonyok megnövekedett síkosságról és szexuális aktivitásról számoltak be. Az alma sok floridzint tartalmaz, ami utánozza az egyik női nemi hormon, az ösztradiol működését, ez a hormon felel pedig a női szexualitásért felel.

Egy almát valaki?

Ezt is olvasd el az ízHuszáron:

Most végre kiderül, melyik növényi olaj mire jó

via Bustle

Címlapról ajánljuk