Ezekkel a trükkökkel vesznek rá az éttermek, hogy a drágább ételt rendeld

Három trükk, amit az éttermek bevetnek annak érdekében, hogy a drágább ételeket rendeld meg.

Elmenni egy jó étterembe ebédelni vagy vacsorázni, legyen az ünnepi alkalom vagy csak egy átlagos nap, különleges élmény, amiért hajlandó többet fizetni az ember. Azonban biztosan előfordult már veled is, hogy jócskán többet költöttél, mint amennyit terveztél. Most eláruljuk, melyek azok az apróságok, amikkel az éttermek abba az irányba terelnek, hogy a menüt böngészve végül a drágább fogásra essen a választásod.

1. Nincs feltüntetve a pénznem

Az egyik módszer, amivel az éttermek elfelejtetik, hogy milyen büdzsével is gazdálkodsz, az, hogy nem tüntetik fel a pénznemet az árak mellett. Itthon nincs ott a forint, külföldön pedig például hiányzik a font vagy az euró jele a számok mellől. Azokat látva ugyanis automatikusan a pénzre gondolsz, így ha nincsenek ott, könnyebben költekezel, kevesebbet gondolkozol azon, hogy megéri-e azt a fogást választani.

via GIPHY

2. Művészien elnevezett fogások

A második technika: a fogások részletes leírása. Ezzel vendégként azt érzed, hogy kidolgozott, bonyolult ételeket kapsz a pénzedért, és könnyebben választod a borsosabb árú tételt. Például az egyszerű almás pite megnevezés helyett az szerepel a menün, hogy Nagymama karamellizált almás pitéje egy csipetnyi vaníliával, vagy azt olvashatod, hogy Argentín marha à la plancha és Fleur de sel és Grenailles burgonya, ahelyett, hogy steakkrumplival. Azonnal beindul tőlük a fantázia, de a pénztárcádba is mélyebben kell nyúlnod miattuk!

3. Felborított sorrend

Végezetül, összekavarják a különböző árú fogásokat. Azzal, hogy a legdrágább fogást az első helyre teszik, majd utána következik csak az olcsóbb, becsapják az agyunkat, ami hozzászokott, hogy először az olcsóbb árú tételek jönnek, így kevésbé figyelünk oda a rendelésnél a cseles felsorolásra.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk