6 csodás vegán sütiző Budapestről, ahol kielégítheted az édességvágyad

A vegán étrend nem arról szól, hogy mindenről le kell mondani, ami finom, és ezt Budapest vegán sütizői is bizonyítják, ahol bárki hódolhat az édes élvezeteknek!

A vegán éttermek után sorra vettük, hol lehet Budapesten mindenfajta állati eredetű összetevőktől mentesen finomságokat, süteményeket, tortákat és édes pékárukat enni.

Íme a mi vegán cukrászdalistánk:

Naspolya Nassolda

A Naspolya Nassolda nyers vegán tortáit falatozva teljesen más érzése van az embernek, mint egy hagyományos sütinél: könnyűek, mégis nagyon laktatóak, az ízekre pedig nincs jobb szó, mint hogy tiszták. Az öt éve nyitott sütiző természetes, és sokszor bio alapanyagokkal dolgozik, így nemcsak az ízlelőbimbóknak és a léleknek, hanem a testnek is tápláló, egyben ínycsiklandozó finomságokat lehet itt találni. A Naspolyánál a szezonalitásra is nagy figyelmet fordítanak, így télen például mennyei szilvás desszertjeik vannak, idén januárra pedig fügekrémes pite készült almával, de egyik állandó szereplője repertoárjuknak a tonkabab, ez az egzotikus fűszer, amit valószínűleg ők vezettek be és terjesztettek el a budapesti köztudatban.

Plantmilkyway

Sőtér Kitti 2019 márciusában nyitotta meg 'mindenmentes' cukrászdáját, ahol a névhez hűen kicsit futurisztikus, de mindenképpen modern és előremutató desszertkülönlegességeket találni. A Plantmilkyway-ben a sütik glutén-, szója- és cukormentesek, illetve vegának, így garantált, hogy mindenki találhat magának valamilyen finomságot, csak győzzön választani az elképesztő kreációk közül! A hipnotikusan csavarodó csokiréteggel megkoronázott és aprócska rubintokra hasonlító bogyós gyümölcsökkel díszített sütik, illetve a galaxisra emlékeztető torták mellett szinte tökéletes macaronokat is kínálnak a Fővám téri Vásárcsarnok melletti aprócska cukrászdában, amelyek megjelenésük mellett ízükkel is ámulatba ejtenek, különösen, hogy a sütikhez használt klasszikus alapanyagok nem is kerültek bele ezekbe a desszertekbe.

Napfényes Vegán Étterem és Cukrászda

Ha vegán vagy, de nem szeretnél lemondani a hagyományos ízekről, esetleg kacérkodsz a vegán étrenddel, de még túl sok az újdonság és szoknod kell az ízvilágot, akkor a Napfényes Cukrászda a tökéletes hely számodra. A nyers torták mellett ugyanis főként a tradicionális, népszerű sütemények 'vegánosított' verzióit kínálják, így a krémes itt hiába állati eredetű összetevők nélkül készül, megszólalásig hasonlít a mezei krémesre, de a jól ismert linzerrel, islerrel, kókuszgolyóval vagy pitével is bárki bűntudat nélkül csillapíthatja az édesség iránti vágyát a Veres Pálné utcai étteremben vagy Bajcsy-Zsilinszky 65. szám alatt található a cukrászdában.

Vegán Édes Élet Cukrászda

Szintén a hagyományos vonalat képviseli a Vegán Édes Élet Cukrászda, ugyanakkor ez csak a sütik megjelenésére igaz. A Pannónia utcai cukrászda célja, hogy azoknak se kelljen lemondania a desszertek édes élményéről, akik különböző ételallergiákban vagy ételintoleranciákban szenvednek, vagyis kínálatuk mellőzi a cukrot, lisztet, tejet, tojást és szóját. Ezzel együtt a teljesen vegán cukrászda rendkívül sokfajta desszerttel várja a vendégeket, vannak cupcake-jeik, tortáik, készítenek zserbót, vagy 'túrós' pitét kölesből.

NaTuri – Csírák.hu

Bár nem klasszikus értelemben vett cukrászda, vasárnaponként a Pancs Gasztroplaccon lehet a NaTuri kínálatából válogatni, így a vitaminbomba növényi hajtásokon, azaz a csírákon túl sós ropogtatnivalókat és természetesen ínycsiklandó nyers süteményeket is be lehet szerezni, akár helyben elfogyasztva vegán brunch címszó alatt, akár ebéd utáni kényeztetésként. Izgalmas színek kavalkádja köszönti a pultban a vásárlókat, majd teljes, gazdag ízekkel és illatokkal csábítja el, hogy néhány falat erejéig egy új megközelítésbe helyezze az édességről eddig alkotott fogalmakat.

FillGood

A Hollán Ernő utcai FillGood kis ablakos péksége a következő sütödeforradalom képviselője. Az utóbbi években fokozatosan elterjedtek a kovászos pékségek Budapesten, de a FillGood hitvallása szerint minőségi alapanyagokból ismert és még sosem látott ínyencségeket készítenek anélkül, hogy közben bárkit, akár embert, akár állatot bántanának. Az etika, a magas fokú szakértelem és kreativitás ötvözéseként olyan péktermékek kerülnek ki a kemencéjükből, mint a lilakáposztás-diós pogácsa vagy az almás-mákos pozsonyi kifli, természetesen vegán kivitelben. A kenyerek pedig vadkovásszal készülnek.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép:Napfényes Cukrászat Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek