Egy férfi szerint eddig az egész világ rosszul ette a rántott halat – igaza lehet?

Egy ismert ételkritikus egész eddigi világát megrengette, amikor egyik olvasója felhívta a figyelmét: eddig teljesen elhibázott fogalmaink voltak a rántotthal-evés módjáról!

Grace Dent a The Guardian magazinba ír étteremkritikákat, és legutóbbi bejegyzése után, amiben az Egyesült Királyság-beli Perth Angel Lane Chippie nevű helyéről írt, egy merész és meghökkentő hozzászólásban vitatta egy olvasó, mi a rántott hal(náluk sörtésztás fish & chips) fogyasztásának megfelelő metódusa.

A kritikában Dent ódákat zeng a halat borító, finom puha sörtésztás bundáról, ám egy olvasónak gyökeresen más nézetei vannak arról, hogy mi is ennek a funkciója. A MasterChef-ben is gyakorta megforduló Dent a Twitteren osztotta meg a férfi nézeteit az alábbi megjegyzéssel:

Ez a komment nem hagy aludni...Mi van?!”

És hogy mi volt olyan felkavaró a kommentben, hogy a sokat látott ételkritikus sem tudott napirendere térni fölötte?

A férfi egyenesen azt állítja, barbárság megenni a rántott ételek bundáját, mert az nem arra van: „A tészta azért van ott, hogy megóvja a halat sütés közben, ezután lehámozod róla, eldobod, és megeszed a halat! Ha halat sütsz (vagy mondjuk zöldséget) sós kéregben, talán azt is megeszed?”

https://twitter.com/gracedent/status/1226055069436665856?ref_src=twsrc%5Etfw

A hozzászólások szerint is elég őrült teóriáról van szó. Valaki egy analógiát hozott az állítás megcáfolására:

„És a szendvics? A kenyeret is eldobod?!"Egy másik kommentelő szintén teljesen felháborodott:

„Micsoda szörnyeteg az, aki nem eszi meg a bundát?!”

De ezek a kommentek sem állították meg az ételkritikust, hogy elbizonytalanodjon eddigi világnézetében: „De annyira biztos magában. Annyira, de annyira biztos a dolgában... LEHET, HOGY MI TÉVEDTÜNK?!”

Egyesek szerint a férfi teóriája a történelmen alapszik, valamikor régen ugyanis a tészta pusztán a sütési eljárás eleme volt, de mára viszont, ha tetszik a felvetőnek, ha nem, az étel szerves (és finom) részévé vált.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Imagesvia

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek