Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy férfi szerint eddig az egész világ rosszul ette a rántott halat – igaza lehet?

Egy ismert ételkritikus egész eddigi világát megrengette, amikor egyik olvasója felhívta a figyelmét: eddig teljesen elhibázott fogalmaink voltak a rántotthal-evés módjáról!

Grace Dent a The Guardian magazinba ír étteremkritikákat, és legutóbbi bejegyzése után, amiben az Egyesült Királyság-beli Perth Angel Lane Chippie nevű helyéről írt, egy merész és meghökkentő hozzászólásban vitatta egy olvasó, mi a rántott hal (náluk sörtésztás fish & chips) fogyasztásának megfelelő metódusa.

A kritikában Dent ódákat zeng a halat borító, finom puha sörtésztás bundáról, ám egy olvasónak gyökeresen más nézetei vannak arról, hogy mi is ennek a funkciója. A MasterChef-ben is gyakorta megforduló Dent a Twitteren osztotta meg a férfi nézeteit az alábbi megjegyzéssel:

Ez a komment nem hagy aludni...Mi van?!”

És hogy mi volt olyan felkavaró a kommentben, hogy a sokat látott ételkritikus sem tudott napirendere térni fölötte?

A férfi  egyenesen azt állítja, barbárság megenni a rántott ételek bundáját, mert az nem arra van: „A tészta azért van ott, hogy megóvja a halat sütés közben, ezután lehámozod róla, eldobod, és megeszed a halat! Ha halat sütsz (vagy mondjuk zöldséget) sós kéregben, talán azt is megeszed?”

A hozzászólások szerint is elég őrült teóriáról van szó. Valaki egy analógiát hozott az állítás megcáfolására:

„És a szendvics? A kenyeret is eldobod?!" 

Egy másik kommentelő szintén teljesen felháborodott:

„Micsoda szörnyeteg az, aki nem eszi meg a bundát?!”

De ezek a kommentek sem állították meg az ételkritikust, hogy elbizonytalanodjon eddigi világnézetében: „De annyira biztos magában. Annyira, de annyira biztos a dolgában... LEHET, HOGY MI TÉVEDTÜNK?!”

Egyesek szerint a férfi teóriája a történelmen alapszik, valamikor régen ugyanis a tészta pusztán a sütési eljárás eleme volt, de mára viszont, ha tetszik a felvetőnek, ha nem, az étel szerves (és finom) részévé vált.

 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images
via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jakabalabastrom22
jakabalabastrom22 Thu, 2020-02-13 21:42

Vihar a biliben nem írhatja elő az egyik ember a másiknak, hogy mit szeressen. Aki nem szereti a panírt a ne egye, aki szereti az egye. Milyen marhaság az, hogy eddig rosszul ettem. Dehogy ettem rosszul. Pont úgy ettem, ahogy nekem jó.

Anagyferó
Anagyferó Thu, 2020-02-13 20:03

Szerintem a süteményeket is rosszul esszük. E szerint a teória szerint a tészta csak a töltelék megvédésére van, Ha kész el kell dobni és a tölteléket kell csak megenni.