Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezekkel a színekkel hozhatod meg a gyerek kedvét a tanuláshoz

Szeretnéd fejleszteni a gyereked kreativitását? Jó lenne, ha aktívabb, vagy épp ellenkezőleg, kicsit higgadtabb lenne? Ezeket a színeket használd a szobájában!

Nemcsak különböző, az elmét pallérozó gyakorlatokkal mozdíthatod elő a gyereked fejlődését, hanem a színekkel is. Így alkalmazd őket a gyerekszobában!

Narancssárga

Ha a gyereked nehezen nyit a társai felé, és nem megy neki könnyen a barátkozás, akkor érdemes a narancssárga színt megjelenítened a szobájában. De akkor is jó hatással lehet rá ez a szín, ha nehezen áll neki a házi feladatának, ha szorong vagy magába fordul. Természetesen, önmagában a színterápia nem oldja meg a problémákat, de sokat segíthet egyfajta kiegészítő megoldásként.

Citromsárga

A citromsárga szín jókedvre derít, ha a gyereked nehezen kommunikál a társaival, a környezetével. Ez a vidám szín az önkifejezésben is segít, és akkor is, ha lelkileg megterhelő időszakon megy keresztül a gyereked.

A sárga további előnye, hogy a kis szobát is nagyobbnak mutatja – persze ha nem zsúfolod tele. De ne ess túlzásba, elég, ha csak az egyik falat fested citromsárgára, vagy egy citromsárga fotellel, ágytakaróval dobod fel a szobát.

Kék

Ha nehezen merül álomba a gyereked, vagy nem alszik jól, akkor szerezz be kék ágyneműt és kék kiegészítőket. Az indigókék idegnyugtató, segíti a koncentrációt, a tanulási képesség fejlődését és az elmélyülést. De a kék akkor is előnyös lehet, ha nehezen kapcsol ki, ha állandóan jár az agya (ez nem egyenlő a konstruktív gondolkodással), ugyanis ennek a színnek nyugtató hatása van.

A szoba színétől függetlenül jó, ha türkizkéket is használsz az életterébe, ugyanis ez a szín semlegesíti az elektroszmogot, vagyis a számítógép, a televízió, a tablet, a mobil és a hangfalak által kibocsátott sugárzást.

Zöld

A magas iskolai elvárások okozta stresszt, a lehangoltságot jól ellensúlyozhatja a zöld szín. Fesd ennek árnyalataira a gyerek szobáját, vagy szerezz be ilyen színű ágytakarót, széket, nagyobb dísztárgyakat, vagy kend le zöld festékkel a polcokat.

A zöldet válaszd akkor is, ha regenerálódásra, harmóniára, nyugalomra van szüksége a gyerekednek, és akkor is jó szolgálatot tehet, ha szereti halogatni a feladatainak elvégzését. Az élénkzöld növeli az empátiát, a középzöld segíti a lelki harmónia elérését.

Piros

A legtöbb gyerek szereti az intenzív színeket, mint amilyen a piros is. A szobájukban is megjelenítheted ezt a színt egy-két kiegészítő formájában, ha szeretnéd fokozni a gyereked aktivitását, vitalitását és az öntudatosságát.

A vörös színnel a kreativitását serkentheted, fejlesztheted a fantáziáját, arra azonban vigyázz, hogy ne ess túlzásba egyik árnyalattal sem, mert feszültté, idegessé teheti a gyerekedet.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!