Ezekkel a téli sportokkal égetheted a legtöbb kalóriát

Nemcsak sok kalóriát égethetsz velük, de végre tölthetsz egy kis időt a friss levegőn is.

A jelenlegi helyzetben sajnos a teremben történő sportolás tiltott, így maradnak azok a fajta testmozgások, amelyeket a szabadban végezhetsz. A téli sportok fantasztikus kikapcsolódást nyújtanak, és inkább mókázásnak hatnak, mint igazi sportnak, amellett, hogy rengeteg kalóriát lehet velük égetni.

Csússz a jégen!

1 óra korcsolyázással rengeteg kalóriát égethetsz, és leginkább a fenék- és combizmaidat dolgoztathatod meg. De hogy mennyi az annyi? Egy 70 kilós ember körülbelül 400 kalóriától szabadulhat meg, ha kényelmes tempóban, körülbelül 8 kilométer per órával korcsolyázik, 60 percen keresztül.

Havas hegycsúcsok bűvkörében

A síelés, illetve a snowboardozás nemcsak azért fantasztikus sportok, mert gyönyörű a táj és a kilátás csúszás közben, hanem azért is, mert az egész testet átmozgatják. Ezért is lehetséges, hogy egy óra alatt egy átlagos testsúlyú ember 380-500 kalóriát is elégethet, intenzitástól függően.

Egy kis móka

A szánkózás is hatékony testmozgás lehet, hiszen ha belegondolsz, felér egy túrával, hegymenetnek felfelé. Különösen akkor igazán kemény, ha a gyerekeket/párodat is magaddal viszed, és kitartóan húzod őket a szánkón. Ezzel körülbelül 450 kalóriát éget egy 80 kilós ember 60 perc alatt.

Takaríts (havat)!

A hólapátolással, bár nem kimondottan sport, szintén rengeteg kalóriát égethetsz. Fél óra lapátolással közel 230 kalóriát adhatsz le, egy óra esetében ez körülbelül 500-ra kúszik fel.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!