Ezekkel a téli sportokkal égetheted a legtöbb kalóriát

Nemcsak sok kalóriát égethetsz velük, de végre tölthetsz egy kis időt a friss levegőn is.

A jelenlegi helyzetben sajnos a teremben történő sportolás tiltott, így maradnak azok a fajta testmozgások, amelyeket a szabadban végezhetsz. A téli sportok fantasztikus kikapcsolódást nyújtanak, és inkább mókázásnak hatnak, mint igazi sportnak, amellett, hogy rengeteg kalóriát lehet velük égetni.

Csússz a jégen!

1 óra korcsolyázással rengeteg kalóriát égethetsz, és leginkább a fenék- és combizmaidat dolgoztathatod meg. De hogy mennyi az annyi? Egy 70 kilós ember körülbelül 400 kalóriától szabadulhat meg, ha kényelmes tempóban, körülbelül 8 kilométer per órával korcsolyázik, 60 percen keresztül.

Havas hegycsúcsok bűvkörében

A síelés, illetve a snowboardozás nemcsak azért fantasztikus sportok, mert gyönyörű a táj és a kilátás csúszás közben, hanem azért is, mert az egész testet átmozgatják. Ezért is lehetséges, hogy egy óra alatt egy átlagos testsúlyú ember 380-500 kalóriát is elégethet, intenzitástól függően.

Egy kis móka

A szánkózás is hatékony testmozgás lehet, hiszen ha belegondolsz, felér egy túrával, hegymenetnek felfelé. Különösen akkor igazán kemény, ha a gyerekeket/párodat is magaddal viszed, és kitartóan húzod őket a szánkón. Ezzel körülbelül 450 kalóriát éget egy 80 kilós ember 60 perc alatt.

Takaríts (havat)!

A hólapátolással, bár nem kimondottan sport, szintén rengeteg kalóriát égethetsz. Fél óra lapátolással közel 230 kalóriát adhatsz le, egy óra esetében ez körülbelül 500-ra kúszik fel.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?