Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezeket a tisztítószereket SOHA ne keverd össze egymással

Megmutatjuk a legveszélyesebb kombinációkat, és hogy azok milyen egészségügyi károkat vonhatnak maguk után.

Jobb nem kísérletezni a veszélyes vegyszerekkel otthon, mivel bizonyos variációk súlyos problémákat okozhatnak az emberi szervezetben. Most megmutatjuk azt a 3 párost, akik soha ne kerüljenek össze, ha jót akarsz magadnak, és a környezetedben élőknek.

1. Fehérítő és ammónia

Ha ezt a két anyagot vegyítik, klóramin gáz keletkezik. Ez a szer egyrészt irritálhatja a szemet és az orrot, továbbá légzési nehézségeket okozhat, sőt súlyosabb esetekben akár tüdőgyulladást is.

Fontos tudni, hogy a legtöbb tisztítószer tartalmaz ammóniát, ezért minden esetben alaposan olvassuk el a címkét, mielőtt kevernénk valamivel a kiválasztott szert. Az sem utolsó, hogy a vizeletben is megtalálható, így ha esetleg a gyerek vagy a kutya után kell feltakarítanunk, akkor először itassuk fel a folyadékot, majd utána tisztítsuk meg a felületet.

Ecet és fehérítő

Ha a fehérítőt valamilyen savval vegyíted, például ecettel, akkor egy még veszélyesebb vegyi anyag, klórgáz képződhet. Nem lennénk meglepve, ha ismerős lenne történelemóráról ez a vegyület, hiszen egykor harci gázként is bevetették a csatákban. Ez az anyag irritálja a szemet és a nyálkahártyát, nagyobb dózisban pedig tüdőkárosodáshoz is vezethet.

Izopropil-alkohol és fehérítő

Ez az összes variáció közül a legveszélyesebb, ugyanis akár halálos kimenetele is lehet, ha összekevered őket. A két vegyszer elegyéből ugyanis kloroform keletkezik. Ez szintén irritálja a nyálkahártyát és a szemet, illetve ártalmas lehet az idegrendszerre és a szívre, nagyobb dózisban pedig halálos következményekkel is járhat.

Ezeket olvastad már? 

via 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!