Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így vasalj vasaló nélkül! - 7 trükk a gyűrődések ellen, amihez nincs szükséged vasalóra

A porszívózás és a portörlés mellett a vasalás az egyik olyan házimunka, amitől a legtöbben menekülnénk. Próbáld ki ezeket a trükköket, és egyszerűsítsd le a házimunkát!

Kevesen vannak, akiknek szenvedélye a vasalás, de néha nem elég csak ügyesen teregetni. Ezekkel a trükkökkel mellőzheted a vasalót, így több időd marad magadra és a családodra.

Főzés közben gőzölés

Ha épp vizet forralsz, de vasalnod is kellene, kösd össze a kettőt: ha felforrt a víz, vedd le az edény tetejét, és pár percre akaszd a forró vízgőz fölé a gyűrött ruhát: a finomabb anyagból készült blúzok és felsők néhány perc alatt kirúgják magukat. Ugyanezt megteheted a teafőzővel is: a teafőzőn kiáramló gőz pár perc alatt kisimítja a ruhák ráncait.

Vasaló helyett ecet

A leguniverzálisabb tisztítószer az ecet, ami nemcsak a fürdő és a konyha tisztán tartására és a mosáshoz jó, hanem a gyűrött ruháknál is hasznát veheted. Akaszd fel a ruhát egy vállfára, keverj el 1 adag ecetet 3 adag vízzel, permetezd a ruhára, és hagyd megszáradni: az ecet szaga a ráncokkal együtt elillan.

Ez is érdekelhet

Nagyi 5+1 praktikája zsíros tűzhelyre

Gyűrött ruhák a zuhanyzóban

Elfoglalt háziasszonyok és folyamatosan időhiányban szenvedők kipróbált, letesztelt módszere a következő. A technika a két legyet egy csapásra elvén működik: zárj be minden ajtót és ablakot, hogy fürdés közben elegendő pára keletkezzen, és amíg zuhanyzol, akaszd fel a gyűrött ruhát a zuhanyrúdra. Mire végzel, a ruhád ráncmentes lesz.

Csavard fel a törölközőt!

Ha nincs azonnal szükséged a ruhára, akkor fogj egy nagy törölközőt, terítsd rá a ruhát, és tekerd fel szorosan. Ezután tedd be a matrac alá néhány órára, és amikor kiveszed, a nagyobb ráncoknak nyoma sem lesz.  Fontos, hogy ez a módszer csak felcsavart törölközővel működik, vagyis ha csak ráteszed a törölközőre a ruhát, és úgy fekteted be a matrac alá, jó eséllyel ugyanolyan gyűrött lesz, mint volt.

Hajvasalóval nem csak a hajadat egyenesítheted ki

Lehet azt gondolod viccelünk, pedig nem. Amíg régen a nők vasalóval is igyekeztek egyenessé varázsolni a hajukat, addig most a hajvasaló tehet jó szolgálatot, ha a blúzod, vagy a párod ingének a gallérja ráncos. Arra ügyelj, hogy alaposan tisztítsd meg a hajvasalót, és pamutnál magas, selyemnél alacsony hőfokot használj, majd húzd végig egyszer-kétszer a hajvasalót a galléron.

Hajszárító makacs gyűrődésekre

Még mindig a hajnál maradunk: azoknál a ráncoknál, amit sehogy sem tudsz kivasalni, jó megoldás lehet a hajszárító. Nedvesítsd be a gyűrődést, majd egész közelről, 2-3 centi közelségben irányítsd rá a hajszárítót, amit magas hőfokra állíts be.

Jégkocka ráncok ellen

A jégkocka nemcsak üdítőkbe, koktélokba, hanem vasalás helyett is jó lehet. Ha a szekrényben összegyűrődött a ruhád, és van szárítógéped, akkor sok energiát megspórolhatsz, ha a gyűrött ruhák közé 3-4 jégkockát is dobsz a gépbe. Válasz rövid, de magas hőfokon szárító programot: a jég megolvad, gőz képződik, és nem lesz szükség a vasalóra.

via

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!