Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a különleges táska már itthon is kapható – Elmondjuk, miért nem csak egy színes szatyorról van szó

Alig pár napja nyitotta meg kapuit újra az IKEA, a 47 napos szünetet követően pedig Magyarországon is megjelent az a termék, ami sokaknak fontos üzenettel bír. 

Alig egy éve írtunk először a FRAKTA nevű kollekció szivárványszínű táskájáról, amellyel az IKEA a 2019-es Pride hónapra készült. A svéd bútoráruház termékét tavaly még nem lehetett megvásárolni Magyarországon, a cég azonban ezzel a táskával szerette volna kifejezni az LMBT+ közösségek támogatását és az elfogadás, békés együttélés fontosságát. 

Az IKEA a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen bezárt, 47 nap szünet után pedig május 5-én nyitotta meg újra kapuit a vásárlók előtt. Az áruházakba csak fokozott felkészültséggel, a távolságtartás szabályát betartva, maszkban lehet vásárolni reggel 9 és délután 15 óra között. Azok a vásárlók, akik az újranyitást követően már jártak valamelyik áruházban, észrevehették, hogy a szivárványszínű, immáron  STORSTOMMA névre hallgató táska szépen belopózott az IKEA magyarországi üzleteibe is. Hogy miért is nem lehet erre a táskára csak egy szimpla, színes szatyorként gondolni? Idézzük fel az IKEA tavalyi közleményét a júniusi Pride-hónap kapcsán: 

,,Az Ingka Csoportnál hisszük, hogy mindenki megérdemli a tisztességes bánásmódot és az egyenlő lehetőségeket, szexuális irányultságtól vagy nemi identitástól függetlenül. Ezért minden év május 17-én megünnepeljük az IDAHOT-ot, a Nemzetközi Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Ellenes Világnapot (International Day Against Homophobia, Biphobia And Transphobia), hogy kiálljunk a leszbikus, meleg, biszex, transznemű és az összes szexuális irányultságú és nemi identitású ember jogaiért.
 
Az IDAHOT megünneplése azt jelenti, hogy olyan befogadó munkakörnyezetet akarunk teremteni, ahol minden LMBT+ munkatársunkat örömmel fogadják, tisztelik és elismerik. Azt jelenti, el kell ismernünk, hogy mindenki önmaga lehessen a munkahelyén, és meg kell értetnünk, hogy az LMBT+ befogadás mindannyiunk felelőssége" – írta honlapján az IKEA.
 

A Pride hónap június 1-től június 30-ig tart majd, idén viszont a koronavírus-járvány miatt máshogy ünnepeljük az egyenlő jogokat, mint azt az elmúlt években megszokhattuk. Bár Magyarországon is fel kell készülnünk arra, hogy idén nem lesznek tömeges felvonulások és nyitott programok a szivárvány színében, az online felületeken biztos, hogy rengeteg program lesz majd elérhető, hiszen senki nem egyenlő mindaddig, amíg mindenki nem egyenlő!

A táskák eladásából származó teljes bevételt az IKEA olyan programok és szervezetek számára ajánlja fel, amelyek krízishelyzetben lévő LMBTQ+ személyeket támogatnak.
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!