Ez a híres magyar étterem ott van a világ legöregebb vendéglátóhelyeinek térképén

Különleges térképen kapott helyet egy híres budapesti étterem, amely csaknem 190 éves fennállásával bekerült a világ legrégebbi vendéglátóhelyeinek listájára.

A világ legrégebbi éttermeiről a NetCredit készített színkódolt térképeket, melyeken olyan vendéglátóhelyek neveit fedezhetjük fel, amelyek az elmúlt évszázadokban járványokat, háborúkat, gazdasági válságokat éltek túl - derül ki az Ízesélet.hu cikkéből. A színkódok alapján a kulináris élvezeteket kereső turisták könnyen utánajárhatnak, milyen régóta várja az adott vendéglátóhely az arra járókat.

Forrás: NetCredit

Százéves Étterem

A NetCredit térképe alapján a legrégebbi európai étterem a salzburgi Szent Péter apátság falain belül található St. Peter Stiftskulinarium, amely korabeli feljegyzések szerint már Kr.u. 803-ban is létezett. A legrégebbi európai éttermek között a Budapesten található Százéves Étterem is helyet kapott, amely 1831 óta üzemel a Piarista közben.

A régiókra bontott térképek közül Európában található a legtöbb nagymúltú étterem, a szomszédos Szlovéniában található Gostilna Gastuz például 1467 óta működik, de érdemes szót ejteni az 1542-ben nyílt erdélyi Arany hordó, vagy az 1823-ban nyílt szerb Znak Pitanja éttermekről is.

Forrás: NetCredit

Ázsiában egy kínai étterem lett a rangidős, amelyről az első írásos adatok 1153-ból származnak. Az Egyesült Államok legrégebbi éttermének, a Fehér ló étteremnek nyitása 1673-ra datálható. A térkép számadatai jól mutatják, hogy még egy ilyen, a vendéglátóiparnak különösen nehéz évben is van ok reménykedni a fennmaradásban.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt. címlap: Getty Images

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek