Ebben az étteremben 45 éve ugyanabból az alapléből főznek

Te mit szólnál ahhoz, ha az éttermi levesedről kiderülne, hogy legalább 45 éves alapléből készítették? Kirázna a hideg, rosszul lennél és kiszaladnál a világból? 

Pedig az elmondások alapján egy 45 éves leves sem lehet annyira rossz, legalábbis akkor, ha azt a bangkokiWattana Panich nevű étteremben szolgálják fel. A Thaiföld fővárosában található étterem olyannyira a levesekre és a pörköltekre specializálódott az elmúlt évtizedekben, hogy leghíresebb marhahúsos levesét egy 45 éves alapléből készítik el minden egyes nap.

A tésztás marhaleves maradék levét minden este leszűrik, lehűtik, majd a másnap főzött új leveshez hozzáadják az alaplevet, ez a szokás pedig 45 éve már, hogy egyáltalán nem szűnt meg létezni.

Az étterem tulajdonosai szerint ennek az eljárásnak köszönhetően szeretik annyira a levest, hogy nap mint nap több százan fordulnak meg a neves étteremben. A dolog külön pikantériája, hogy a főtt marhaleves lábosát szintén 45 éve nem mosták ki.

Az biztos, hogy érdekes élmény lehet megkóstolni a marhahúsból, marhabélből és belsőségekből álló leves. Te kipróbálnád?

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via nlc, odditycentral

Címlapról ajánljuk

További cikkek