Négy étel, amit diéta közben ehetsz

A diétázás csupa lemondásból, íztelen ételek fogyasztásából és kínszenvedésből áll. Nem? Nos, nem! Egyáltalán nem! Ideje végleg leszámolni ezzel az ódivatú és elavult elképzeléssel, ugyanis a valóság ennél sokkal ízletesebb, kényeztetőbb és izgalmasabb! Nyomban hozunk négy ellenállhatatlan példát!

1. Gyümölcsturmix

A gyümölcsös turmixok éveken át egyet jelentettek a különböző, gyümölcslevekből és szirupokból készített italokkal, amelyekről tényleg nem igazán mondható el, hogy egészségesek, és főleg hogy diétásak. A smoothie-turmix azonban fogalommá vált, és olyan kategóriává nőtte ki magát, amit képtelenség figyelmen kívül hagyni. Hogy miért, és hogy mi benne az extra?

A smoothie-ban minden értékes összetevő megtalálható

Jelentős különbség a két kortyolni való között, hogy míg a gyümölcslevekből hiányoznak a rostok, az értékes, felszívódást lassító, egyúttal emésztőszervrendszert támogató anyagok, addig a smoothie-ban minden értékes összetevő megtalálható. Így a szervezet teljesen másképpen áll hozzá az emésztéshez. A rostok, hogy csak egyetlen példát említsünk, nagymértékben lelassítják a felszívódás folyamatát, ezáltal nincsen gyorsan növekvő vércukorszint, nincsen heves inzulinreakció, és nincsenek falási rohamok. Ezek mind olyan pozitív következmények, amik egyrészt vitathatatlanul súlybarát variációk, másrészt az egészséget jelentősen támogató fejlemények.

A smoothie gyakorlatilag mindenféle zöldséget és gyümölcsöt elbír, ami az egyéni ízlésnek megfelelő. És itt ez a lényeg. Az egyéni ízlés. Tehát nem az a jó, amit más mond, hanem ami személyes kedvenc.

2. Smoothie-tál

A fentebb említett típus jellegzetessége, hogy híg állagú, míg a tál kifejezetten sűrű változatot jelent. Ez az állapot többféleképpen is elérhető. Egyrészt nagyobb mennyiségű szárazanyag hozzáadásával, például banán vagy a különböző kötőanyagok alkalmazásával, mint például chiamag, lenmag vagy zabpehely, amik kivétel nélkül sűrítő hatásúak. Az ilyen módon elkészített remekmű aztán tovább ízesíthető, fűszerezhető.

Kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel, kakaóporral nagyszerűen dúsítható.

A siker kulcsa ebben a helyzetben is a testre szabottság! Kizárólag olyan ízekkel célszerű kalkulálni, amik az egyéni ízlésnek maximálisan megfelelnek.

3. Zöldséges turmix

Sokan kifejezetten tartózkodnak a zöldségek turmixgépbe pakolásától, pedig kár lenne ettől elzárkózni, ugyanis mennyeien ízletes végeredmény érhető el. Jó tanács mindazoknak, akik még bizalmatlanok: nem feltétlenül kell a zöldségeket csak magukban alkalmazni, jöhetnek hozzájuk gyümölcsök is! Céklához, répához határozottan passzol az alma, hogy csak egy variációt említsünk a sok közül.

4. Krémleves

Akár joghurt hozzáadása nélkül is nagyszerű krémlevesek remekelhetőek. Krumplival nagyjából minden kitűnően sűríthető. A receptúra egy darabig a legtöbb helyzetben azonos. Vöröshagyma dinsztelése, aztán rá a kockázott krumpli és zöldség, például brokkoli, mángold (ebben az esetben a darabokra tépés a szakszerű kifejezés), és amikor minden megfőtt egyben, mehetnek a turmixgépbe. A gyümölcsökhöz pedig a joghurt vagy növényi sűrítő is pazar társítás, így leves formában is élvezhetőek a természet ajándékai.

Címlapról ajánljuk

További cikkek