Világháborúkat túlélt legendás étterem zár be a rezsi miatt

Bár csak ideiglenesen zár be az Aranykacsa étterem, Pécs egyik legrégebbi vendéglátóhelyét még két világháború sem tudta eddig a padlóra küldeni. Aztán jöttek a megemelkedett energiaárak...

Lejárt a földgázszolgáltatóval kötött határozott idejű szerződése a legendás Aranykacsa Étteremnek, így a téli időszakra bezár a vendéglátóhely – derül ki a Bama.hu cikkéből. A tulajdonos, Háber Tamás hiába keresett meg összesen 19 Magyarországon bejegyzett földgázkereskedő vállalkozást, nem kapott olyan ajánlatot, mellyel a következő időszakban is felelősen és biztosan tudná működtetni az éttermet.

A pécsi Aranykacsa étterem

A legendás pécsi étterem nemcsak Baranya megyében, de az egész országban sokak által ismert és elismert hely, 1913-as nyitása óta pedig két világháborút is megélt. Az Aranykacsa étterem Facebook-bejegyzése szerint október 1-től szünetelteti működését, miután 10-ből 9 gázszolgáltatótól visszautasítást kaptak.

Az egy megkapott ajánlat szerint három havi tervezett fogyasztást az induló napi tőzsdei árfolyamon előre ki kell fizetni a szolgáltató felé. Havi 2-3 számlát küldenének a tőzsde napi árfolyamát követve, és éttermünk részéről az egy évre előre lekötött földgáz mennyiség fel nem használt részét is az év végi tőzsdei árfolyamon ki kell fizetni a gázkereskedőnek! Úgy döntöttünk, hogy ilyen kiszámíthatatlan feltételekkel - a jelenlegi földgázköltségeink 15-20 szoros értékén - most nem kötünk szerződést, ezért éttermi vállalkozásunk működését bizonytalan időre felfüggesztjük!

Az étterem vezetője, Háber Tamás elmondta, fájdalmas volt meghozni ezt a döntést, de ilyen körülmények között nem kockáztathatja meg, hogy alkalmazottai karácsony előtt szembesüljenek azzal, hogy nincsen munkájuk. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének egykori elnöke tavaszig kivár, és csak azután hoz majd döntést a folytatásról.

Forrásunk volt.

Címlap: Facebook.com/ Aranykacsa


Ezeket is olvasd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek