Étcsokoládé-mousse igazán édesszájúaknak

Ha valaha veled is előfordulna, hogy A Konyhafőnök versenyzőihez hasonlóan össze kell mérned a tudásod másokkal csokimousse-készítésben, akkor válaszd ezt a receptet!

Étcsokoládé-mousse: desszertkrém a nagyon csokis édességek kedvelőinek. Keverd, habosítsd, és élvezd az elkészült finomságot!

Étcsokoládé mousse recept

Hozzávalók / 6 adag elkészítéséhez

Elkészítés

  1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük hűlni.
  2. A tojássárgákat 2 evőkanálnyi porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölé téve (vigyázva, hogy a tojásos tál alja nehogy beleérjen a vízbe) felmelegítjük. Utána a gőzről levéve robotgéppel addig keverjük, míg habos nem lesz, színe pedig elhalványul. Hozzákeverjük a kihűlt vajas csokoládéhoz.
  3. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a csokis-tojásos masszához.
  4. A tejszínt a vaníliakivonattal felverjük, és ezt is hozzákeverjük a csokis keverékhez.
  5. A habos krémet egy tiszta tálba öntjük, lefóliázzuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, vagy amíg megszilárdul.
  6. Fagyiskanál segítségével gombócokat kanalazunk kis tálkákra, és csokiforgáccsal megszórva kínáljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek