Étcsokoládé-mousse igazán édesszájúaknak

Ha valaha veled is előfordulna, hogy A Konyhafőnök versenyzőihez hasonlóan össze kell mérned a tudásod másokkal csokimousse-készítésben, akkor válaszd ezt a receptet!

Étcsokoládé-mousse: desszertkrém a nagyon csokis édességek kedvelőinek. Keverd, habosítsd, és élvezd az elkészült finomságot!

Étcsokoládé mousse recept

Hozzávalók / 6 adag elkészítéséhez

Elkészítés

  1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük hűlni.
  2. A tojássárgákat 2 evőkanálnyi porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölé téve (vigyázva, hogy a tojásos tál alja nehogy beleérjen a vízbe) felmelegítjük. Utána a gőzről levéve robotgéppel addig keverjük, míg habos nem lesz, színe pedig elhalványul. Hozzákeverjük a kihűlt vajas csokoládéhoz.
  3. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a csokis-tojásos masszához.
  4. A tejszínt a vaníliakivonattal felverjük, és ezt is hozzákeverjük a csokis keverékhez.
  5. A habos krémet egy tiszta tálba öntjük, lefóliázzuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, vagy amíg megszilárdul.
  6. Fagyiskanál segítségével gombócokat kanalazunk kis tálkákra, és csokiforgáccsal megszórva kínáljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...