Étcsokoládé mousse recept

Étcsokoládé mousse
Étcsokoládé mousse
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagyon csokis desszertek kedvelőinek.
Michael Romano receptje alapján.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

étcsokoládé hab, étcsoki hab, étcsoki mousse, mousse au chocolat
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük hűlni.
  2. A tojássárgákat 2 evőkanálnyi porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölé téve (vigyázva, hogy a tojásos tál alja nehogy beleérjen a vízbe) felmelegítjük. Utána a gőzről levéve, robotgéppel addig keverjük, míg habos nem lesz, színe pedig elhalványul. Hozzákeverjük a kihűlt vajas csokoládéhoz.
  3. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a csokis-tojásos masszához.
  4. A tejszínt a vaníliakivonattal felverjük és ezt is hozzákeverjük a csokis keverékhez.
  5. A habos krémet egy tiszta tálba öntjük, lefóliázzuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, vagy amíg megszilárdul.
  6. Fagyiskanál segítségével gombócokat kanalazunk kis tálkákra, és csokiforgáccsal megszórva kínáljuk.

  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 71 912
elküldve: 7
receptkönyvben: 900
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra p, 2011-06-17 08:32

Inkább úgy tudnám elképzelni, hogy piteformába sütnél tésztát, és azt megtöltenéd az étcsokihabbal. Ha sima tortát töltenél vele, és a tetejére is kerülne egy réteg piskóta, hát abban nem vagyok biztos, hogy megtartaná a könnyű, habos állagát.
http://www.nosalty.hu/nutella_mousse-os_brownie_torta-_a_9._fobun_recept...
Látod? Itt is a tészta tetejére került a habos rész.

Babarella
Bloemcake / Babarella k, 2011-03-15 22:59

Kedves Petra! Már egyszer elkészítettem ezt a mousset,és nagyon finom lett,viszont az állaga nem volt könnyű,hanem inkább egybeállt,keményre.:( Szeretném újra elkészíteni,de nemtudom mit ronthattam el!Tudnál segíteni?Előre is köszönöm a válaszod!

dottinger
Chowder / dottinger szo, 2010-10-23 12:34

...ismét ráböbbentem, hogy nem tudok csalódni a receptjeidben.. Kiváló lett a csoki mousse, elég nagy adag is lett, uh. a barátaim egyből be is termelték, szóvak nagy sikert aratott..
( ha tudnám, hogy még szabad vagy, feleségül is kérnélek ;D )

Köszi a receptet ;)

520