Elszálltak a balatoni árak? - ennyibe kerül a lángos és a hekk a magyar tengernél

Leugrottunk a Balcsira, hogy megnézzük, az idei szezonban mennyiért ehetjük a lángost, a hekket és más ételeket. Mutatjuk az árakat!

Egy nyár sem múlhat el Balaton nélkül. Szerkesztőségünk tagjai a szezonban legalább egyszer ellátogatnak a magyar tengerhez, hogy kieresszék a gőzt, és egyenek egy lángost valamelyik strandbüfében. Hogy hol kapható a legfinomabb lángos, arról egy későbbi cikkünkben számolunk be. Most azt néztük meg, hogy mennyibe kerül egy lángos, hekk vagy sült krumpli a Balatonnál.

Első állomásunk Máriaszőlőtelep volt a Balaton déli partján. Itt az egyik helyi büfében a következő árakat tapasztaltuk:

  • lángos:400 Ft
  • sajtos-tejfölös lángos: 600 Ft
  • sült hekk: 400 Ft/10 dkg
  • hasábburgonya: 400 Ft/10 dkg
  • palacsinta: 250 Ft/db

A Balaton partján autókázva máshol is hasonló árakkal találkoztunk. Az alap lángos ára 400 és 600 forint között mozog, míg a sajtos-tejfölösé 600 forinttól indul, de elérheti akár az 1000 forintot is, attól függően, hogy mennyire felkapott helyen esszük. Mi Badacsonytomajonés Balatonfüreden vásároltunk sajtos-tejfölös lángost, az egyik büfében 800 forintot a másikban 950 forintot fizettünk érte.

Receptajánló:

10 dkg sült hekk ára 400 forint és 500 forint között mozog a strandok büféiben, míg a hasábburgonyához legrosszabb esetben is 600 forintért juthatunk. A palacsinta a legdrágább helyen350 forint volt, az ára attól is függ, hogy nutellával vagy lekvárral kérjük.

Összességében mi azt tapasztaltuk, hogy tavalyhoz képest nem emelkedtek az árak ebben a szezonban. A Balatontipp.hu sem tapasztalt drágulást még ebben a szezonban, sőt, ők találtak olyan büfét, ahol a tavalyelőtti áron adják a lángost (450 forintért). A portál szerint sokan azért nem emeltek árat, mert attól tartottak, hogy emiatt elesnek a vásárlóktól.

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások (2)

Kispé82

Nincs nyár Balaton nélkül? Még soha nem voltam sajna...

tücsökkutya

400Ft egy lángos a Balatonon? Nálunk is annyi

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.