Élményfőzés: Így tanultunk meg Sztarenki Dórától rizottót készíteni – Íme a recept

A Knorr és a Nosalty közös, Élményfőzés néven futó projektjében ezen a hétvégén Sztarenki Dóri készített egy nagyon különleges, fűszeres, diós morzsával felturbózott céklás rizottót.

A Nosalty és a Knorr közös sorozatában 5 hétvégén át 5, a főzésben is igencsak jártas híresség készít el különböző ételeket a jövő élelmiszereivel. Az Élményfőzés harmadik részében Sztarenki Dóri főzött egy nagyon ízletes céklás rizottót, melynek tetejére önmagában is isteni fűszeres, diós morzsát szórt.

Az Élményfőzés harmadik részének vendége Sztarenki Dóri volt, aki rengeteg hasznos tippet osztott meg arról, hogyan érdemes krémes rizottót készíteni

Az Élményfőzés lényege, hogy az emberek könnyen elkészíthető, ízletes és praktikus receptek által kerüljenek közelebb a növényi életmódhoz. A cél nem az, hogy a húsfogyasztást egyik napról a másikra teljesen mellőzzük az életünkből, csupán azt szeretnénk megmutatni, hogy apró lépésekkel, kevesebb hús és több zöldségféle, hüvelyes és olajos mag fogyasztásával nemcsak szervezetünkkel tehetünk jót, de környezetünknek is segíthetünk.

Dóri rengeteg hasznos tippet osztott meg azokkal, akik szeretik az olasz konyha rizses különlegességét. Kiderült például, hogy a rizottót érdemes magas falú edényben készíteni, így sokkal gyorsabban puhul az étel, a rizst pedig érdemes habverővel keverni azért, hogy a keményítő még könnyebben oszoljon el a rizsszemek között. A rizottó akár kevesebb, mint egy óra alatt el tud készülni, a teljes receptet itt találod!

A fűszeres, diós morzsával ízesített céklás rizottó teljes receptjét itt találod!

Az Élményfőzés még nem ér véget! Ha te is szívesen főznél együtt Sass Danival, most itt a lehetőség, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Tarts velünk legközelebb november 20-án, szombaton, amikor is Steiner Kristóf vár majd minden résztvevőt egy különleges feketebabpürés taco receptjével.

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!

Címlapról ajánljuk