Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elkészítettük otthon a legfinomabb reggelizőpelyhet, a fahéjas Cini Minist

A Cini Minis az a gabonapehely, ami zacskóból kimarkolva és tejjel, tányérból kanalazva is isteni. Mi most megpróbáltuk a lehetetlent, és elkészítettük otthon!

Neked is nosztalgikus érzés, ahogy a reggelizőtálad alján koppannak a szemek, rájuk zúdul a hideg tej, majd a kanapéra huppanva bekapcsolod a TV-t, és megnézed a Kacsameséket?

Mi most megpróbáltuk a lehetetlent – megkreáltuk a Cini Minist otthoni körülmények között, és bár a mesteri ropogást nem tudtuk elérni, de ha finom, fahéjas-cukros négyzeteket szeretnél, akkor ez a recept több, mint tökéletes!

A fahéjas reggelizőpehely receptjét itt találod!

A Cini Minis az egyik legelőkelőbb helyet foglalja el a gabonapehely-hírességek csarnokában. Ez a 1,5 cm x 1,5 cm-es kocka 1984-ben született meg, és a General Mills Company és a Nestlé dobta piacra. Magukat a kis kockákat eredetileg egy rádióverseny győztese álmodta meg. A versenyfelhívásban a General Mills azt kérte, küldjék be hozzájuk a gyerekek a legjobb pehelyötletüket, így a Cini Minis is egy gyermek fejéből pattant ki – a nevét sajnos nem tudjuk. Az ötletet végül John Mendesh termékfejlesztő és Elisabeth Trach termékmenedzser-helyettes öntötte formába.

A Cini Minist gyártó cég a Nestlé tulajdonában van, de magát a pelyhet a General Mills logójával és márkanevével forgalmazzák. Bár különálló élelmiszer-vállalatok, de kapcsolatukból született meg pl. a világhírű Nesquik pehely is. A Cinnamon Toast Crunch a kezdetekkor 3 kabalafigurával indult. A cég által Wendellnek megnevezett figura, aki egy pék, 1987-ben jelent meg először a termék dobozán és a TV-spotokban, és szemüveget, fehér séfsapkát és kötényt viselve énekelgetett sütés közben. Eredetileg Wendellnek volt két „munkatársa”: egy fiatal vékony és egy kövérkés, idősebb karakter – a rajongók által elnevezett Bob és Quello. A cég egy idő után jobbnak látta, ha csak Wendell karakterét erősítik, így a másik két pék idővel eltűnt a dobozokról és a reklámokból. Rosszindulatú pletykák szerint Wendell féltékenységből a fahéjörvénybe dobta őket, de erről nem készült feljegyzés...

Wendell egészen a cég 2009-es arculatváltásáig tagja volt annak az impozáns csapatnak, melyben helyet foglalt a Nesquik nyuszi, a Chocapic kutya, a Cheerios méhecske és a többiek. A Cini Minist pedig mostanában már fahéjörvényekkel és amorf kannibálkockákkal hirdetik. Nem viccelek, az új logófigurák voltaképpen kis kannibálok, akik a egymást eszik! Nézd csak meg!

A termék összetételén többször is módosítottak. Megjelenése után először 2005-ben, amikor is alkotóelemei közé legalább 8 gramm teljes kiőrlésű gabonaféle került,  2011-ben pedig a cukortartalmát kevesebb, mint 10 grammra redukálták. Így már szinte diétásnak hangzik, nem? Persze a tészta receptje szupertitkos, annyi bizonyos, hogy a szemeket búzából és rizsből préselik négyzetté. Ha szeretnél bepillantani a gyárba, ahol a fahéjas csoda készül, akkor ide kattints!

A kísérletezés jegyében sokféle ízesítést kipróbált a cég, így egy időben mogyoróvajas, csokis, Németországban pedig almás Cini Minist is lehetett kapni. Nálunk az epres változat hódított pár éve. A legnagyobb attrakció a French Toast Crunch volt, amit bár a cég megszüntetett pár év forgalmazás után, az emberek annyira megszerették, hogy rajongói levelek százai záporoztak a cégre, így visszakerült a polcokra – igaz, csak Amerikában.

A gabonapehelynek számos szlogenje volt az évek alatt, amelyek közül a legismertebb a  „The taste you can see” azaz „Az íz látható”, de a szlogen gyakran változik, valahogy sosem találták meg az igazit. De mindegy is, mi a kabala, a szöveg vagy a reklám, aki szereti, és tudja, milyen földöntúli érzés reggelente szinte csukott szemmel a konyhaasztalnál kanalazni, annál mindig lesz a szekrényben egy dobozzal.

Ezt láttad már?
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!