Egy elkésett lakásavató

Hónapok óta tartozunk egy lakásavatóval a barátainknak, amit most sikerült csak összehozni. Természetesen készültem pár finomsággal erre az alkalomra.

Jamie csirkecombjai

Még a nyár elején költöztünk új lakásba, Újlipócia szívébe. Annak rendje és módja szerint szerettük volna megünnepelni ezt a jeles alkalmat, de valahogy mindig úgy alakultak a dolgok, hogy vagy a vendégeknek, vagy nekünk nem volt megfelelő a kiválasztott dátum. Egy idő után már addig fajult a dolog, hogy poén tárgyává vált a mi kis lakásavatónk, és már senki sem hitte, hogy sikerül megszervezni. A cikk létrejöttéből adódóan gondolom, senkinek nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, végül csak összehoztuk. Természetesen némi harapnivalóval terveztem várni az érkezőket, de hétköznap este lévén, az idő szűkössége miatt okosan kellett megtervezni a menüt, hogy akár előző este is el lehessen készíteni, vagy legfeljebb annyi dolgom legyen, hogy összekeverjem vagy betegyem gyorsan a sütőbe.

Így egy egyszerű, rétegezett tésztasalátára, Jamie-féle csirkecombokra és egy bazsalikomos ricottakrémre esett a választás. A csirkecombokat már előző este bepácoltam és a hűtőben pihentettem, érleltem a nagy alkalomra, hogy jól átjárja a marinád őket. Köretnek angolzeller-szeleteket kínáltam mellé, arra az esetre, ha valakinek nem passzolna mellé a tésztasaláta, amit egyébként ugyancsak összeállíthatunk az eseményt megelőző este is. Ha szeretnénk, hogy az összetevők frissek maradjanak, illetve dolgozunk egy kicsit a látványra is, akkor javaslom, hogy alkalmazzuk a receptnél látható megoldást. A rukolát, vagy amilyen zöldet választunk hozzá, elég csak a tálalás előtt a tetejére halmozni, így az sem fonnyad meg, amíg a salátaalap a hűtőben várja az estét. Az összetevők természetesen szabadon variálhatóak, érdemes körbenézni a tésztasaláta-receptek között.

Panna rétegezett tésztasalátája

A bazsalikomos ricottakrém az egyik kedvencem, mert rettenetesen egyszerű, viszont friss, még meleg bagettre kenve elképesztően finom. Annyi a dolgunk csak, hogy a ricottát áttörjük és jó sok friss bazsalikomlevelet keverjünk hozzá. Mennyei!

A végére pedig egy egyszerű, akár közösen is elkészíthető, gyors desszertet terveztem. A befutó ízHUSZÁR poharas gyümölcsös túrótortája lett, szilva helyett barackkal. Szépen előkészítettük a hozzávalókat és mindenki maga állíthatta össze a saját kis desszertjét. Tapasztalataim szerint hasonló bulik esetén érdemes bevonni a vendégeket is a közösen elfogyasztandó ételek készítésébe, főleg, ha desszertről van szó. Higgyék el, lelkesek lesznek!

Még több tésztasaláta receptje

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!