Egy elkésett lakásavató

Hónapok óta tartozunk egy lakásavatóval a barátainknak, amit most sikerült csak összehozni. Természetesen készültem pár finomsággal erre az alkalomra.

Jamie csirkecombjai

Még a nyár elején költöztünk új lakásba, Újlipócia szívébe. Annak rendje és módja szerint szerettük volna megünnepelni ezt a jeles alkalmat, de valahogy mindig úgy alakultak a dolgok, hogy vagy a vendégeknek, vagy nekünk nem volt megfelelő a kiválasztott dátum. Egy idő után már addig fajult a dolog, hogy poén tárgyává vált a mi kis lakásavatónk, és már senki sem hitte, hogy sikerül megszervezni. A cikk létrejöttéből adódóan gondolom, senkinek nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, végül csak összehoztuk. Természetesen némi harapnivalóval terveztem várni az érkezőket, de hétköznap este lévén, az idő szűkössége miatt okosan kellett megtervezni a menüt, hogy akár előző este is el lehessen készíteni, vagy legfeljebb annyi dolgom legyen, hogy összekeverjem vagy betegyem gyorsan a sütőbe.

Így egy egyszerű, rétegezett tésztasalátára, Jamie-féle csirkecombokra és egy bazsalikomos ricottakrémre esett a választás. A csirkecombokat már előző este bepácoltam és a hűtőben pihentettem, érleltem a nagy alkalomra, hogy jól átjárja a marinád őket. Köretnek angolzeller-szeleteket kínáltam mellé, arra az esetre, ha valakinek nem passzolna mellé a tésztasaláta, amit egyébként ugyancsak összeállíthatunk az eseményt megelőző este is. Ha szeretnénk, hogy az összetevők frissek maradjanak, illetve dolgozunk egy kicsit a látványra is, akkor javaslom, hogy alkalmazzuk a receptnél látható megoldást. A rukolát, vagy amilyen zöldet választunk hozzá, elég csak a tálalás előtt a tetejére halmozni, így az sem fonnyad meg, amíg a salátaalap a hűtőben várja az estét. Az összetevők természetesen szabadon variálhatóak, érdemes körbenézni a tésztasaláta-receptek között.

Panna rétegezett tésztasalátája

A bazsalikomos ricottakrém az egyik kedvencem, mert rettenetesen egyszerű, viszont friss, még meleg bagettre kenve elképesztően finom. Annyi a dolgunk csak, hogy a ricottát áttörjük és jó sok friss bazsalikomlevelet keverjünk hozzá. Mennyei!

A végére pedig egy egyszerű, akár közösen is elkészíthető, gyors desszertet terveztem. A befutó ízHUSZÁR poharas gyümölcsös túrótortája lett, szilva helyett barackkal. Szépen előkészítettük a hozzávalókat és mindenki maga állíthatta össze a saját kis desszertjét. Tapasztalataim szerint hasonló bulik esetén érdemes bevonni a vendégeket is a közösen elfogyasztandó ételek készítésébe, főleg, ha desszertről van szó. Higgyék el, lelkesek lesznek!

Még több tésztasaláta receptje

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?