Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ejnye, Jamie: több tízmillió font adósságban úszik a Jamie's Italian

Úszik az adósságban a Jamie's Italian. Több tízmillió angol fontról van szó, nem egy éttermet kell bezáratni.

Elég nagy a baj Jamie Oliver nemzetközi ismertségre szert tett és egyre intenzívebben terjeszkedő (nálunk is nagysikerű) hálózatával, a Jamie's Italian-nal – írja a Hvg.

Az étteremláncon belül egyébként „csak” Nagy-Britanniára koncentrálódik a probléma – úgy fest, adótartozás miatt Jamie kénytelen lesz bezárni minden harmadik ottani éttermét, ami hozzávetőlegesen 12 egységet jelent.

Receptajánló:

Az ok:

a cég a különféle források szerint – és az étteremlánc szóvivője elmondása alapján – összesen 74 millió angol fontnyi tartozást halmozott fel, amiből 47 millió az aktuális hiány, 27 millió pedig adókból, bérekből és bérleti díjakból adódott össze.

A budapesti éttermet egyébként mi is teszteltük:

Megkóstoltuk, hogy főznek Jamie Olivernél

A megoldás:

ahhoz, hogy  az adósságot – a hitelezők beleegyezésével – átütemezzék, és konszolidálják a helyezetet, be kell zárniuk legalább 12 éttermet, ezáltal pedig mintegy 450 alkalmazott kerülhet utcára.

Sajnos jamie-re rájár a rúd, hiszen tavaly a Brexit miatt növekedtek drasztikusan importköltségei (ami kvázi ellehetetlenítette minőségi olasz alapanyagainak behozatalát), ezért 6 éttermét kellett bezárnia.

...és ezeket láttad?

fotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!