Ejnye, Jamie: több tízmillió font adósságban úszik a Jamie's Italian

Úszik az adósságban a Jamie's Italian. Több tízmillió angol fontról van szó, nem egy éttermet kell bezáratni.

Elég nagy a baj Jamie Oliver nemzetközi ismertségre szert tett és egyre intenzívebben terjeszkedő (nálunk is nagysikerű) hálózatával, a Jamie's Italian-nal - írja a Hvg.

Az étteremláncon belül egyébként "csak" Nagy-Britanniára koncentrálódik a probléma - úgy fest, adótartozás miatt Jamie kénytelen lesz bezárni minden harmadik ottani éttermét, ami hozzávetőlegesen 12 egységet jelent.

Receptajánló:

Az ok:

a cég a különféle források szerint - és az étteremlánc szóvivője elmondása alapján - összesen 74 millió angol fontnyi tartozást halmozott fel, amiből 47 millió az aktuális hiány, 27 millió pedig adókból, bérekből és bérleti díjakból adódott össze.

A budapesti éttermet egyébként mi is teszteltük:

Megkóstoltuk, hogy főznek Jamie Olivernél

A megoldás:

ahhoz, hogy az adósságot - a hitelezők beleegyezésével - átütemezzék, és konszolidálják a helyezetet, be kell zárniuk legalább 12 éttermet, ezáltal pedig mintegy 450 alkalmazott kerülhet utcára.

Sajnos jamie-re rájár a rúd, hiszen tavaly a Brexit miatt növekedtek drasztikusan importköltségei (ami kvázi ellehetetlenítette minőségi olasz alapanyagainak behozatalát), ezért 6 éttermét kellett bezárnia.

Ezeket olvastad már?

fotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!