Együnk jót egymásért – Vegyél részt az Élelmiszerbank adománygyűjtésében!

Szeptember 1. és december 31. között fut a Magyar Élelmiszerbank Együnk Egymásért kampánya. Számos helyen élvezhetjük az evés örömét úgy, hogy ezzel másokon is segítünk. 

Az adománygyűjtéssel az Élelmiszerbank célja, hogy a Magyarországon felhalmozott élelmiszer-feleslegekből minél többet tudjanak eljuttatni azokhoz a nélkülöző családokhoz, akiknek az őszi-téli, de kiváltképpen ebben a járvánnyal terhelt időszakban erre a legnagyobb szükségük van. A kampány keretében szervezett pénzadománygyűjtés ezt a célt segíti.

Az étkezés sokunknak magától értetődő örömforrás, ám sajnos világszerte növekszik azoknak a száma, akik elegendő élelem híján napról napra nélkülözni kénytelenek. Ezen a helyzeten kíván segíteni az Élelmiszerbank immár 9. alkalommal útnak indított jótékonysági kezdeményezése, az Együnk Egymásért kampány, amelyhez csatlakozva úgy juttathatjuk élelemhez a rászorulókat, hogy közben mi magunk is jóllakunk.

Mindössze annyi a dolgunk, hogy a szeptembertől év végéig tartó időszakban keressük fel a kampányban részt vevő éttermek egyikét, és válasszuk a jótékonysági fogásukat vagy süteményüket.

A tavalyi akcióhoz a tavalyi évben 34 résztvevő csatlakozott: éttermek, menzák, és vállalati partnerek, akik együttes adományából az Élelmiszerbank közel 141 ezer nélkülöző számára mentett élelmiszert.

Még nem késő csatlakozni az idei kampányhoz!

A Magyar Élelmiszerbank megkezdte egyeztetéseit eddigi partnereivel, és folyamatosan várja újak jelentkezését, akik szeretnének érdemben tenni a nélkülözés és az élelmiszerpazarlás ellen. Hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez?

  • Vendéglátóhelyként: olyan tudatos éttermeket és cukrászdákat keresünk, akik a közösség összefogó erejével részesei szeretnének lenni a nélkülözés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek. „Együnk Egymásért” fogás vagy sütemény kijelölésével lehetőséget adnak vendégeik számára, hogy annak megvásárlásával közösen támogassák a nélkülözők élelmezését.
  • Vállalati dolgozóként és magánemberként: magánemberek és vállalatok virtuális menük vásárlásán keresztül járulhatnak hozzá a nélkülözők élelmezéséhez.

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan kapcsolódhatsz az Együnk Egymásért akcióba, és hogyan növelheted a megmentett élelmiszerek mennyiségét, ITT részletes információt találsz.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek